• Načítám...
>

Senioři z Prahy 13 se učí angličtinu

  • 20. října 2021,
  • 11:15,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Senioři z Prahy 13 se učí anglicky. Kurzy, za zvýhodněnou cenu padesát korun za lekci, pro ně připravila městská část. O výuku je velký zájem, Praha 13 proto nevyloučila, že by v tomto projektu pokračovala i nadále.

Reklama

Městská část Praha 13 připravila pro seniory pravidelnou výuku angličtiny v Kulturním domě Mlejn. Senioři se mohou přihlásit jak do kurzů pro začátečníky, tak pro pokročilé.

"Ten důvod je zejména takový, že senioři jsou hodně aktivní, mají možnost třeba i cestovat, takže potřebují se domluvit na letišti. Nebo na internetu vidí spoustu cizích slovíček. Já to vidím u rodičů, když se mě kolikrát ptají na to, co které slovíčko znamená, tak a podobně. Takže jsme rádi, že jsme mohli tady zorganizovat takovou akci a že senioři o to mají zájem a určitě to pro ně bude prospěšné," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"V praxi je to tak, že jsou dvě malé skupinky. Jedna skupina začátečníků, která bude probírat své lekce v úterý odpoledne. A pak jsou středeční kurzy. To je pro pokročilé. Tam už spíše půjde o tu konverzaci, nebo kam vlastně se dostanou. Těžko takto říci na začátku. Proto jsme dnes udělali nejenom slavnostní zahájení, ale také takovou rozřazovací, úvodní lekci. Kdy paní lektorka si je přímo vyzkouší," vysvětlila Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

Seniory čeká celkem deset lekcí, každá z nich proběhne vždy jednou týdně. O kurz je velký zájem, a to především díky ceně. Jedna lekce totiž vyjde účastníky kurzu na pouhých padesát korun. 

"Seniorů přišlo hodně. Je daleko více zájemců, než míst. Takže chceme udělat teď pilotní projekt jak se to osvědčí, jak budou spokojeni. A pak bychom případně rozšířili buď počty nebo typ kurzu," dodala Aneta Ečeková Maršálová, radní MČ Praha 13.

Kapacita kurzu je v této chvíli naplněna. Případní další zájemci si tedy budou muset počkat na vypsání dalších lekcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu