• Načítám...
>

V Praze 13 bylo vysázeno 21 nových stromů

  • 2. listopadu 2021,
  • 13:16,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 13 ve spolupráci s KB podporuje krajinářskou úpravu v okolí historické cesty, která spojuje starou usedlost Chaby a Kostel v Krtni. V rámci společného projektu na místě došlo k výsadbě aleje ovocných stromů.

Reklama

Celkem 21 stromů bylo vysázeno v rámci projektu na obnovu "Historické krteňské cesty" v Městské části Praha 13. Alej vznikla konkrétně podél cesty, která spojuje starou usedlost Chaby a Kostel svatého Jana a Pavla v Krtni.

"My jsme ve spolupráci s nadací KB se domluvili na tom, že kousek od centrály KB na pozemcích MČ vysadíme stromovou alej. Je to takové symbolické, protože v rámci ekologie a globálního oteplování a podobně se nabízí a je dobré sázet stromy," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

V rámci projektu bylo vysázeno 20 ovocných stromů, konkrétně jabloně, třešně, hrušně a ořešáky a taktéž jeden dub letní, o jehož výsadbu se postarali zástupci městské části. Výsadba stromů byla však pouze první etapou projektu.

"Budou navazovat další etapy výsadby keřů, které podpoří biodiverzitu, budou zde osazeny také nějaké obytné prvky, lavičky nebo zastavení, případně nějaké přírodní herní prvky," řekla Lucie Miovská, architektka a krajinářka. 

Samotná lokalita, kde byly stromy vysázeny, má velký historický význam. Údajně ji totiž využíval sám Karel IV. jako trasu na hrad Karlštejn. Praha 13 projekty na podporu životního prostředí dlouhodobě podporuje. 

"MČ patří k velmi zeleným MČ a my chceme, aby to tak bylo dál, čili na životní prostředí dáváme ročně zhruba 35 milionů korun, v tom chceme pokračovat, respektive to ještě navyšovat," řekl David Vodrážka. 

V rámci první etapy projektu byla taktéž slavnostně odhalena i pamětní deska. Obnova "Historické krteňské cesty" by měla být dokončena v roce 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu