• Načítám...
>

PROSAZ poskytuje služby potřebným ve dne i v noci

  • 10. listopadu 2021,
  • 10:15,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

PROSAZ je nezisková organizace sídlící více než 20 let v Kodymově ulici v městské části Praha 13. Poskytuje služby pro zdravotně postižené – registrované sociální a zdravotní služby, chráněné dílny a rekreační středisko vhodné pro vozíčkáře.

Reklama

Nezisková organizace PROSAZ poskytuje komplexní portfolio služeb pro zdravotně postižené. Konkrétně se jedná hlavně o registrované sociální a zdravotní služby.

"Poskytujeme služby osobní asistence, pečovatelské služby, domácí zdravotní péči, máme tři chráněné dílny a rekreační středisko, které je převážně bezbariérové v Líchovech u Sedlčan. PROSAZ nejdříve vznikl od slova prosazovat se a teď jsme to ještě rozšířili o popis jednotlivých písmen, které odpovídají zase těm jednotlivým činnostem," řekla Iveta Pešková, ředitelka a zakladatelka organizace PROSAZ, z. ú.

Za jednotlivými písmeny názvu organizace se skrývá celkem 6 slov: pečujeme, rozumíme, ochraňujeme, spojujeme, aktivizujeme a zaměstnáváme. Organizace vznikla v roce 1991a aktuálně působí jako terénní služba. Péči tedy poskytuje přímo v domovech svých klientů. Jako jediná v Praze taktéž nabízí noční pohotovostní službu.

"Když má náš klient s námi uzavřenou smlouvu na pečovatelskou službu, tak nám zavolá přes den a sdělí nám, že by chtěl třeba v 11 večer uložit, protože jde třeba na koncert a my k němu v 11 večer přijedeme. Případně, když potřebuje polohovat věci ráno, tak přijedeme ve 3 ráno a zapolohujeme klienta," řekl Filip Wágner, vedoucí sociálních služeb. 

Kromě sociálních a zdravotních služeb organizace provozuje i chráněné dílny.

"Zaměstnáváme lidi se zdravotním znevýhodněním a vyrábíme různé drobnosti, šicí věci, kancelářské a knihařské," řekla Iveta Pešková.  

Aktuálně využívá pečovatelských služeb celkem 50 klientů. Dalším 88 je poskytována služba osobní asistence.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu