• Načítám...
>

Děti z Prahy 13 mají k dispozici nové hřiště

  • 8. listopadu 2021,
  • 16:46,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Nové hřiště mají k dispozici děti ze Stodůlek. Městská část ho nechalo vybudovat na louce mezi ulicemi K Hájům a Za Mototechnou. Tedy na místě, kde se již v minulosti podobné hřiště nacházelo, avšak nebylo v dobrém technickém stavu.

Reklama

V okrajové části Prahy 13 vzniklo nové dětské hřiště. To nahradilo původní, které bylo ve špatném technickém stavu.

"Tady jsme původně někdy před patnácti lety instalovali takovou dřevěnou prolézačku letadlo, ale to za tu dobu už mělo něco za sebou a vlastně shnilo, takže jsme vypsali výběrové řízení na to, abychom umístili nějakou prolézačku na toto místo. Nechtěli jsme, aby to bylo úplně klasické dětské hřiště," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Nová podoba hřiště koresponduje se svým okolím. Umístěné je na kraji lesa u zástavby převážně rodinných domků.

"To jsou takové prvky, které nám zapadají do toho prostoru a vytváří takový ten přírodnější prostor, takže jsou tady takové ty dřevěné skulptury a dále takový domeček, který nám evokuje salaš a i ta podkladová plocha je z přírodního materiálu," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Nové hřiště, které může využívat široká veřejnost, vyšlo městskou část přibližně na 1 milion korun. Praha 13 pravidelně rekonstruuje všechna dětská hřiště na svém území.

"S tím, že my se hlavně snažíme dělat prolézačky a hřiště v těch sídlištních komplexech, protože tam není tolik možnosti vyžití, kdežto tady, kde je to třeba na kraji Prahy 13, tak jsou stromy, les a podobně, takže děti nemusí lézt jenom po prolézačkách a mohou lézt i po stromech, tak jak jsme lezli my, když jsme byli děti," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

V opravách dětských hřišť bude Praha 13 pokračovat i v dalších letech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu