• Načítám...
>

Senioři z Prahy 13 se nebojí a pravidelně sportují

  • 16. listopadu 2021,
  • 15:33,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Vyrazit cvičit se často nechce ani mladým lidem. O to větší obdiv si zaslouží senioři, kteří se pravidelně chodí hýbat. Několik takových navštěvuje sportovní halu Jeremi ve Stodůlkách. My jsme se kamerou vyrazili podívat, jak jim to jde.

Reklama

Tak takhle se pravidelně chodí protahovat senioři z třinácté městské části. Dvakrát týdně se scházejí ve sportovní hale Jeremi a pod vedením profesionálních trenérů si pěkně dávají do těla.

"Instruktoři se snaží, aby mohli fungovat jako běžně v životě, to znamená, aby se mohli ohnout, aby si mohli zvednout něco ze země a aby utužovali své tělo tak, aby fungovali," řekl Dominik Šácha, manažer sportovního centra Jeremi. 

Na jednu lekci přišel i starosta David Vodrážka, aby sportovce podpořil. Samozřejmě nepřišel s prázdnou. Senioři si kromě dobrého pocitu z cvičení odnesli i nějaké ty vitamíny, respirátory a poukaz na odborné vyšetření.

"My tuto aktivitu podporujeme a tady s místním sportovním klubem děláme už dlouhodobě. V době covidu to samozřejmě nemohlo probíhat, ale protože došlo k nějakému rozvolnění, tak jsme to znovu po prázdninách nastartovali. Je to cvičení seniorů, kdy radnice to dotuje na jednoho toho cvičence 70 korunami, sportovní zařízení Jeremi dává 60 korun a senior si platí 50 korun, protože zase nechceme, aby to bylo úplně zadarmo. Vždy ta motivace i finanční je dobrá, protože jak máte něco zadarmo, tak se vám nejen senior, ale kdokoliv přihlásí a pak nepřijde, protože ho to nijak netrápí. I teď, jak jsem se s nimi bavil, tak si toho váží, jsou rádi a fakt je to dobře, protože ono takové to aktivní stáří, když to zdraví umožní, je jen dobře a není to jen potřeba vidět na nějakých reklamních plakátech a podobně, ale tady to funguje opravdu v praxi," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Cvičení v tomto věku navíc eliminuje riziko osteoporózy, Parkinsonovy či Alzheimerovy choroby a celkově zmírňuje příznaky stárnutí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu