• Načítám...
>

Czech Photo Centre vystavuje díla mladých umělců

  • 12. ledna 2022,
  • 8:29,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Reportážní fotky, nebo ty zachycující divadelní představení či přírodu. Na patnácti panelech, ve venkovní galerii Czech Photo Centre, jsou k vidění snímky od mladých fotografických talentů. Prohlédnou si je můžete na korzu v Nových Butovicích.

Reklama

Venkovní galerie před Czech Photo Centre v Praze 13 hostí novou výstavu. K vidění tu je několik vítězných snímků soutěže mladých fotografických talentů.

"Představuje držitele ceny Canon Junior Award, což je speciální cena soutěže Czech Press Photo pro mladé talenty. Jejím cílem je motivovat mladé fotografy k vlastní tvrobě. A když získají cenu v takovéto prestižní soutěži, tak často je to hrozně vystřelí jako do té profesionální kariéry. A tady je vlastně takový přehled posledních šesti držitelů. A můžeme se kouknout vždycky na fotografii, s kterou vyhráli v soutěži, a potom na jejich tvorbu, kterou v současné době pořizují," popsala Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

"Oni jednou budou potom, doufejme, věhlasní fotografové a známí autoři a je potřeba je určitě podporovat a zároveň je dobré, když jejich díla může vidět široká veřejnost. A to přesně nabízí tato venkovní galerie, kdy i lidé, kteří by vůbec třeba nepřišli se podívat na fotografii, tak tady jdou od metra nebo jdou nakupovat a vidí krásná umělecká díla. Což se úplně nabízí a bylo by padlé na hlavu, kdybychom nevyužívali tento krásný prostor," konstatoval David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

K vidění jsou jak reportážní fotky, tak i například ty, které zachycují divadelní představení či přírodu.

"To jsou vlastně úplně různorodé žánry, opravdu co ten člověk fotí. V soutěži Czech Press Photo je limit dvacet šest let, kdy ten autor může získat ocenění. Dostane poukaz na foto techniku. A my potom sledujeme vlastně jeho vývoj," doplnila Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

Venkovní galerie Czech Photo Centre vznikla v létě loňského roku. Na patnácti panelech tady mohou, po celý rok, kolemjdoucí obdivovat expozice fotografií různých autorů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu