• Načítám...
>

Praha 13 nebude zvedat ceny nájmů

  • 2. února 2022,
  • 14:22,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Rada městské části Praha 13 jednomyslně rozhodla, že pro rok 2022 nebude zvyšovat nájemné o inflační doložku. Tento krok se týká stovek smluv s občany a fyzickými i právnickými osobami. Cílem je co nejvíce pomoci snížit dopady vysoké inflace.

Reklama

Radnice městské části Praha 13 nebude pro rok 2022 zvyšovat nájemné o inflaci. Cílem je co nejvíce pomoci subjektům, které si na území městské části pronajímají prostory.

"Energie, inflace, všechno jde nahoru, tak jsme se podívali do našeho rozpočtu a do těch rezerv, které vždy trošku máme a letos jsme nenavýšili nájemné v našich objektech o tzv. inflační doložku, to znamená, že těm, kteří podnikají a jsou v nájmu v našich objektech, jsme nenavýšili nájem o inflaci," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Odpuštění inflační doložky se bude týkat například ordinací a nebytových prostor ve všech třech poliklinikách a stejně tak i některých obecních bytů, které jsou ve správě městské části. 

"Myslím si, že aspoň to málo, co můžeme udělat, podnikatelům, lékařům a těm, kteří jsou v našich objektech, pomůže v této nelehké situaci. Mám pocit, že dost se o tom pouze hovoří, ale málokdo co dělá a potřebuje dělat rychle a ne že si potom zažádají za dva roky někde o nějakou dotaci a podobně, takže my nebudeme vybírat ty peníze navíc za inflaci a aspoň tímto se jim budeme snažit pomoci. Jedná se o několik set subjektů, které sídlí v našich objektech a ta částka je v řádu milionů korun, takže já doufám, že jim to pomůže a my jako MČ se budeme snažit to vydržet," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Městská část hledá i další způsoby, jak pomoci občanům, podnikatelům i zařízením, které zajišťují služby pro veřejnost. Cílem radnice Prahy 13 je maximálně pomoci snížit dopady jak vysoké inflace, tak i rapidního růstu cen energií. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu