• Načítám...
>

Praha 13 schválila rozpočet na rok 2022

  • 2. února 2022,
  • 15:38,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 13 schválila na sklonku roku 2021 rozpočet pro letošní rok. Nebude tak muset pracovat s rozpočtovým provizoriem, což městské části umožní zahájit jednotlivé projekty již začátkem roku 2022.

Reklama

Zastupitelstvo městské části Praha 13 schválilo rozpočet na rok 2022. Odsouhlasen byl již na konci předešlého roku. Zastupitelé na svém zasedání odsouhlasili vyrovnaný rozpočet ve výši 448,2 milionů korun.

"Letos jsme se rozhodli, že budeme schvalovat rozpočet tak, abychom nebyli v rozpočtovém provizoriu, to znamená, že jsme jej schválili v loňském roce v prosinci a ten důvod byl takový, že vzhledem k tomu, že stále probíhají různé vlny covidu a podobně a nikdo neví, jak to přesně bude, tak jsme chtěli mít aspoň jistotu v tom, že budeme mít zafixovaný rozpočet a ještě bych chtěl zdůraznit, že rozpočet je koncipován jako vždy jako vyrovnaný a MČ Praha 13 nemá dluh a není zadlužena," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Rozpočet Prahy 13 počítá i se značnými investicemi. Na ty je vyhrazeno více než 42 milionů korun. Konkrétně finance zamíří především do školství, revitalizací veřejného prostoru a na péči o seniory. 

"Jednou z investic je dokončení centra pro seniory Lukáš, to jsou nové byty pro seniory, kteří už nemohou žít sami ve svých bytech, ale zároveň ještě nechtějí nebo ani nemusí do domova důchodců. Budeme letos dělat novou vstupní halu v DDM, nejen halu, ale celou recepci. Teď na jaře rozjedeme nový skate areál, který už byl nevyhovující. Takže zhruba za 10 - 12 milionů korun budeme realizovat skate hřiště," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Městská část počítá mimo jiné i s modernizací osvětlení v základních školách či například rekonstrukcí cyklotras.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu