• Načítám...
>

Dějiny sportu v Praze 13 přiblíží výstava

  • 23. února 2022,
  • 19:46,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Výstavu mapující historii sportovních klubů v Praze 13 připravuje místní radnice. Ta zároveň žádá své obyvatele, kteří mají doma dobové fotky či další předměty, které souvisí se sportovním děním na třináctce, aby kontaktovali radnici.

Reklama

V Praze 13 již dlouhá desetiletí působí mnoho sportovních klubů včetně sokolské organizace. Radnice se proto rozhodla připravit velkou výstavu o bohaté historii místního sportu.

"Bude se týkat volnočasových aktivit a sportovních aktivit, které se v minulosti konaly na třináctce, když se vlastně ještě nejmenovala třináctka, ale byly to Stodůlky, Lužiny, Butovice. Děláme výstavu jednotlivých starých fotek a nejen fotek, ale i různých předmětů, které se týkají sportovních klubů tady na Praze 13, nejen Sokola Stodůlky a fotbalistů. Výstavu k výročí Sokola Stodůlky jsme tady měli už v minulosti," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Do realizace výstavy se mohou zapojit také obyvatelé Prahy 13. Radnici mohou kontaktovat všichni, kdo mají doma fotky či další předměty, které souvisí se sportovním děním v městské části.

"Pokud mají doma nějaké staré relikvie týkajících se sportu tady na třináctce a volnočasových aktivit, tak určitě budeme rádi a rádi je vystavíme tady na radnici, protože ty věci jsou skutečně zajímavé. Jak je vidět i na fotkách, jsou zajímavá ta stará místa, která si jako starousedlík už ani moc nepamatuji. Když jsem se teď podíval na ty fotky, tak jsem si je oživil, i některé osoby a lidi, kteří už nejsou mezi námi, jsem tam měl možnost vidět, takže určitě to bude výstava zajímavá a myslím si, že každý trošku patriot třináctky si v ní najde to své," řekl David Vodrážka. 

Výstavu plánuje městská část uspořádat v jarních měsících a k vidění bude v prostorách radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu