• Načítám...
>

SDH Stodůlky přijímá do svých řad nové kolegy

  • 24. února 2022,
  • 16:16,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

SDH Stodůlky přijímá do svých řad nové kolegy. Přihlásit se mohou ženy i muži starší 18 let. Po přijetí budou noví členové sboru zařazeni do výcvikového programu a po jeho absolvování následně do samotné jednotky.

Reklama

Sbor dobrovolných hasičů Stodůlky vyhlásil nábor nových členů. Nová posila by měla doplnit výjezdovou jednotku. Zájemci nepotřebují žádné specifické hasičské znalosti a dovednosti. Přihlásit se mohou ženy i muži starší 18 let, kteří mají chuť a čas se vše potřebné naučit. 

"Musí projít základním výcvikem, ten trvá minimálně 40 hodin a pak třeba po půl roce bude zařazen do jednotky," řekl Roman Michl, velitel SDH Stodůlky.

Jednotka má aktuálně 16 členů, kteří musí dobrovolnou činnost skloubit se svou prací. 

"Jezdíme ke všem zásahům, co jezdí profesionální hasiči. My jsme vlastně taková jejich výpomoc. Když chtějí vodu, přineseme vodu nebo je větší požár, tak děláme vlastně to samé, co oni. Máme stejnou výbavu, stejnou techniku," řekl Roman Michl, velitel SDH Stodůlky.

"My jsme na telefonu, jsme do 10 minut k dispozici po ohlášení výjezdu, který nám chodí, každý má v aplikaci fire portal, takže když přijde výjezd, člen má čas a není v zaměstnání, tak se aktivuje tím, že se zmáčkne, že je zelený a že vyjíždí na výjezd. Měli bychom do 10 minut opustit hasičárnu a aktivovat se, že jsme na výjezdu, aby nás operační vidělo, že vyjíždíme k případu," řekl Petr Krejzlík, strojník a velitel družstva SDH Stodůlky.

Každý, kdo by se chtěl ke sboru připojit, by měl být rozhodně připraven na stresové situace. 

"Uvidí různé věci, které třeba laik nebo obyčejný člověk nezažije v takovém množství, v jakém třeba zažijeme my, musí na to být obrněný a buď to zvládne, buď se s tím vyrovná a bude s tím fungovat a zvládá to a nebo když ho to nějak nebude naplňovat, tak to bohužel není práce pro něj," řekl Petr Krejzlík, strojník a velitel družstva SDH Stodůlky.

Případní zájemci se mohou obrátit přímo na velitele sboru. Jednotka se také každou středu od 18 hodin schází v hasičské zbrojnici v Tlumačovské ulici, kam mohou uchazeči zavítat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu