• Načítám...
>

Dostavba Střediska sociálních služeb v Praze 13 pokračuje

  • 17. března 2022,
  • 12:47,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Dostavba Střediska sociálních služeb Lukáš se blíží ke konci. Momentálně zde probíhají dokončovací práce na hrubé stavbě. Slavnostní otevření čeká místní klienty podle slov starosty Prahy 13 už letos koncem léta.

Reklama

Dostavba Střediska sociálních služeb Lukáš ve Stodůlkách pokračuje podle plánů. Naše kamera se vydala se starostou třinácté městské části na kontrolní den. 

"Mám rád, když si člověk může hmatatelně sáhnout na zeď, která je postavena a víceméně zkontrolovat hrubou stavbu. Dnes probíhá kontrolní den tohoto centra pro seniory. Když jsem mluvil se stavbyvedoucím, tak by mělo být všechno do léta nebo přes léto hotovo, to znamená omítky, zařizovací předměty. Takže někdy koncem prázdnin si myslím, že už by komplet toto zařízení mohlo začít soužit seniorům," David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

V budově vzniknou dva sály a deset jednopokojových bytů. Celý dům je samozřejmě kompletně bezbariérový.

"Je to objekt, který slouží k rozšíření toho stávajícího zařízení, kde těch bytů je dnes 20. Takže tím, že se zkapacitní, tak tady bude podle stavby celkem 30 bytů a sem přestěhujeme veškerou aktivitu seniorských klubů a činnosti seniorů do těchto prostor. Dnes stojíte v malém sále, ale vedle, jak jste viděli, je už velký sál," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Se stavbou se začalo loni na jaře a hrubá stavba by měla být hotova letos v květnu.

"Probíhají práce na elektroinstalacích, instalacích zdravotně technických, což je vodovod a kanalizace. V horních patrech probíhají už vnitřní omítky a chystáme se na betonáže podlah," řekl Jan Hladovec, výrobní ředitel spol. Dereza.

Středisko sociálních služeb již teď eviduje desítky žádostí o ubytování. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu