• Načítám...
>

Praha 13 podporuje cvičení pro maminky

  • 11. dubna 2022,
  • 16:13,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Praha 13 podporuje pohyb u nastávajících a čerstvých maminek. Ty si tak mohou vybrat ze široké škály cvičení pod vedením zkušených lektorů. Zájemci mohou také využít speciální slevové vouchery, které radnice Prahy 13 připravila.

Reklama

Nastávající i čerstvé maminky v Praze 13 mohou chodit cvičit. Uvolnit své tělo mohou klidně každý den. Tréninky pod vedením zkušených lektorek pro ně připravili například v místním centru MamiGYM.

"Snažíme se takové ty problematické partie, jako jsou záda, střed těla, chodidla. Celkově to tělo, aby bylo funkční, aby maminky byly vůbec schopné aktivně se starat o to miminko. Protože po tom porodu tělo dostane zabrat," řekla Martina Gregorová, lektorka cvičení pro maminky.

V nabídce centra MamiGYM je mnoho kurzů a každý si může vybrat, který mu nejvíce vyhovuje. Jednotlivá cvičení probíhají v komorním duchu a přátelské atmosféře. Není problém s sebou vzít i své ratolesti. I ty se tady mohou během lekcí zabavit v dětském koutku, jak uvnitř, tak také venku.

"Každý den máme nějakou lekci, maminky se mohou přihlásit na to pomalejší cvičení po porodu nebo na pilates. Pokud si chtějí více zacvičit a zamakat, tak potom jsou funkční tréninky v Jeremi sport kousek od nás v Jeremiášově ulici. V létě samozřejmě cvičíme venku, pokud to jde, na čerstvém vzduchu, cvičíme též v Centrálním parku Prahy 13 na hřišti," řekla Kristýna Létalová, zakladatelka MamiGYM.

Tyto i mnoho dalších pohybových a volnočasových kurzů podporuje městská část, mimo jiné na ně přispívá i finančně. Podle vedení je důležité lidi zejména po pandemii koronaviru motivovat k pohybu a zapojení do široké nabídky aktivit, které jsou na území Prahy 13 k dispozici.

"Je to potřeba celoročně, aby se lidé hýbali a opravdu ta prevence, to je to nejúčinnější, co člověk může udělat. Proto tak rádi jako vedení městské části Praha 13 podpoříme i těhotné maminky a nebo těsně po porodu, aby se dostaly hodně rychle do kondice," řekla Aneta Maršálová Ečeková, radní MČ Praha 13.

Od prosince loňského roku mohou zájemci využít i slevové vouchery. Radnice Prahy 13 nabízí sto korun na cvičení ve specializovaných studiích. Je možné si vybrat ze široké škály cvičení. Vedení Prahy 13 připravilo slevy nejen pro maminky, podobné možnosti mají i místní senioři.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu