• Načítám...
>

Praha 13 propadla barvám už podruhé

  • 4. června 2022,
  • 14:04,
  • PRAHA 13,
  • Markéta Frydrychová

Již druhý ročník akce "Barvám neutečeš" odstartoval v sobotu 4. června v Praze 13. Centrální park se tak zbarvil ve všech barvách duhy. Návštěvníci tu mohli vidět nejen sportovní nadšence, ale také taneční vystoupení break dance nebo cheerleaders.

Reklama

Již druhý ročník běžecké akce "Barvám neutečeš" odstartoval v sobotu čtvrtého června uprostřed Centrálního parku v Praze 13. Akci zaštítila městská část a její starosta přišel účastníky běhu osobně podpořit.

"Loni, když přišli organizátoři, tak jsem to trošku nechápal a nevěděl jsem, o co jde. Tak jsme udělali takovou zkoušku a zjistil jsem, že chodí několik tisíc lidí, kteří mají zájem sportovat, běhat, blbnout a myslím si, že to stojí za to. Lidé by měli sportovat a dokud to jde, tak se hýbat. Tady běží lidé, kteří by nikdy neběželi, kteří by nikdy ke sportu nešli a najednou se zblázní, zblbnou a je úplně jedno, jestli je to manager, dělník od pásu, jestli je ten člověk zdravý, nemocný, jestli je velký nebo malý, tlustý nebo štíhlý. Prostě jde do toho," řek lDavid Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Akce byla určena také pro pejskaře, milovníky koloběžek nebo rodiny s dětmi. Proto jsme se některých účastníků zeptali, proč si vybrali právě akci "Barvám neutečeš".

anketa

Barevný běh oslovil také vedení Prahy 2, které si přišlo akci prohlédnout. Cílem je pak dostat sport více do centra Prahy.

"Viděla jsem předtím jen fotky, ale když to opravdu zažijete a vidíte to naživo, jak je to skvělé, tak budu prosazovat, aby právě "Barvám neutečeš" bylo i u nás na Praze 2," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Tento ročník, v pořadí osmý, má v České republice celkem pět zastávek. Další výbuch barev odstartuje už za 14 dní v Ústí nad Labem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu