• Načítám...
>

Obnova krteňské aleje v Praze 13 je dokončena

  • 15. června 2022,
  • 18:45,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Praha 13 spolu s Komerční bankou slavnostně dokončily společný projekt obnovy krteňské aleje. Úvodní etapa prací započala už v roce 2021. Pražané se zde mohou těšit na nové stromy, ale mimo jiné i sportovní prvky.

Reklama

Městská část Praha 13 dokončila obnovu krteňské aleje. Alej se nachází kolem historické cesty od usedlosti Chaby ke kostelu svatého Jana a Pavla v Krtni. Cestu údajně využíval sám Karel IV. jako trasu na hrad Karlštejn.

"My jsme nechali tu cestu ve spolupráci s Nadací Komerční banky zrekonstruovat, osázet novými stromy, čili vznikla tady nová alej, zároveň je zde venkovní posilovna, nové mlatové cesty a vysvětlující tabulky, takže je to vlastně pokračování další zeleně v Praze 13, nejenom v té centrální části, ale i v té části, která je trošku vně Prahy 13," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Já bych si přál, aby tady lidé našli rekreaci, klid, oddych, místo, kde se odpočívá, kde mohou vzít své děti a projít se. Velmi mě těší, že jsme společně s městskou částí našli společný zájem a kultivujeme tady naše sousedství," řekl Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel KB.

Úvodní etapa prací byla zahájena v roce 2021 výsadbou dvouřadé aleje dvaceti ovocných stromů a jednoho dubu. Mezi aktéry, kteří se do sázení zapojili, byl i starosta městské části David Vodrážka. 

"Za tu dobu, co jsem starosta, jsem nasázel hodně stromů a je příjemné, když pak jdu po Praze 13 a uvědomím si, tenhle strom jsem sázel před 15 lety, on prosperuje a funguje a je to pro budoucí generace, takže je to určitě příjemné," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Práce následně pokračovaly letos na jaře a nyní už místo poslouží Pražanům pro relaxaci, sport nebo třeba procházky v přírodě. Celková cena projektu činila 1,65 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu