• Načítám...
>

Mural zdobí další místo v Praze 13

  • 1. července 2022,
  • 11:00,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice Prahy 13 dokončila další rekonstrukci sportovního hřiště v Podpěrově ulici a místo doslova září barvami. Původní betonové zdi byly opraveny a velkoplošné malby dodaly vnitrobloku novou atmosféru.

Reklama

Prahu 13 zdobí další mural. Ten oživil dětské hřiště v těsné blízkosti Mateřské školy U Bobříka v Podpěrově ulici.

"Tady to bylo velmi nevzhledné, byla tady taková ošklivá betonová zeď a my jsme si říkali, než to nechávat nekoordinovaně počmárat, že bude určitě lepší, aby to bylo nějaké hezké. Já si myslím, že se to povedlo," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Požádala mě městská část, že chtěla nějaké sportovní náčiní na hřišti plus nějakou travnatou plochu, takže jsem vycházel z tohoto námětu. Plus jsem tam začlenil to, že tu travnatou plochu jsem zvětšil, kdy ta stébla té trávy jsou veliká, jsou v nadživotní velikosti, aby se zmenšil poměr paneláků okolo. Ta tráva celkově opticky zmenší velikost těch paneláků, aby si lidé nepřipadali úplně mezi obrovskými baráky. To byl můj záměr. Plus ta barevná stěna je zobrazení toho, aby byla co nejvíc živá, živelná, barevná," řekl Petr Placák, autor malby.

Na realizaci této velkoplošné malby přizval její autor také další kolegy. Celý projekt je součástí postupné přeměny dětských hřišť v městské části.

"Investujeme do toho desítky milionů korun ročně, takže si myslím, že hřiště a podobné věci máme docela dobře zajištěny a teď děláme takové ty drobnosti, které dokreslí celé to hřiště, aby bylo hezké. Čili je tady třeba udělaný nový povrch, koše na basketbal a podobně, ale chtěli jsme, aby bylo hezké i to okolí. Myslím si, že se to povedlo," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13..

Velkoplošné malby se na území městské části Praha 13 těší velké podpoře obyvatel. Dvě velké zdobí například korzo v Nových Butovicích, mural pokryl i schodiště v blízkosti tubusu metra na Lužinách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu