• Načítám...
>

Děti ozdobily plot kolem Paprsku

  • 28. června 2022,
  • 11:36,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Oplocené staveniště kolem bývalého obchodního centra Paprsek ozdobily dětské malby. Do práce se zapojily všechny základní školy na území městské části Praha 13 a přes celé léto budou malby zpříjemňovat kolemjdoucím veřejný prostor.

Reklama

Oplocené staveniště kolem bývalého obchodního centra Paprsek ozdobily dětské malby. Ty namalovaly děti z místních základních škol.

"Na Šostakovičově náměstí vzniká stavba multifunkčního bytového domu a ta stavba musí být ohrazena nějakou ohradou. Ten veřejný prostor samozřejmě, když je ohrazen ohradou, není moc hezký, ohrady většinou bývají nevzhledné, takže jsme oslovili všechny základní školy na Praze 13, dali jsme každé té škole 80 takových dlaždic, které vidíte za mnou a každá škola mohla udělat nějaký výtvor s tématem "sluníčko" a ten výtvor byl potom umístěn tady na té ohradě," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Radnici Prahy 13 k tomuto projektu motivovaly pozitivní reakce veřejnosti na muraly, které v nedávné době na území městské části vznikly. 

"Myslím si, že je to takové dočasné zkrášlení nebo zlepšení toho veřejného prostoru v průběhu výstavby. Protože když probíhá výstavba, tak je to vždy zásah do soukromí lidí, je to hlučné, prašné, někdy i nevzhledné a než ta stavba vznikne, tak je dobré alespoň nějakým způsobem částečně ten prostor zlepšit, a tak jsme se snažili aspoň tímto způsobem. Ta instalace tady bude do té doby, dokud bude ta ohrada, takže to bude určitě několik měsíců, než vyjede ta stavba na povrch. Pak bude možné tu ohradu odstranit," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Jednotlivé školy si pak budou moci samy rozhodnout, zda si malované dlaždice nechají či například věnují nebo umístí na jiné místo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu