• Načítám...
>

V DDM Stodůlky bude centrální vchod

  • 29. srpna 2022,
  • 16:12,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

V Domě dětí a mládeže ve Stodůlkách probíhá rekonstrukce. U budovy totiž vzniká nová přístavba, která bude sloužit jako centrální vchod. Zvýší se tak bezpečnost a hlavně přehled o tom, kdo se v budově pohybuje. Městská část rozjela práce začátkem prázdnin, hotovo by mělo být do konce letošního října.

Reklama

Děti z Prahy 13 během letních prázdnin určitě zaregistrovaly, že u Domu dětí a mládeže ve Stodůlkách se něco děje. Právě se začátkem prázdnin se tam totiž rozběhla rekonstrukce, která přinese všem návštěvníkům větší komfort a také lepší přehled. Vzniká tam totiž nový centrální vchod.

"Dům dětí a mládeže je poměrně velký, už se nám tady rozjela celá řada kroužků a podobně. Přeci jen v rámci bezpečnosti a vůbec jakési logistiky je potřeba, aby zde byla udělaná recepce, čekací místnost, klubovna, takže zde děláme komplexní přístavbu celé této vstupní strany," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Do budovy totiž děti docházely hned třemi vchody. Teď tedy budou mít jak děti, tak také pracovníci domu větší přehled o tom, kdo do budovy vstupuje. Zvýší se tedy bezpečí, což ocení především rodiče, kteří na kroužky pouštějí děti samotné.

"Pokud byli zvyklí děti pouštět samotné, tak tady bude centrální recepce, kde se dá samozřejmě nějakým pohledem, dohledem monitorovat, jestli to dítě jde tam, kam má jít. Stejně tak, jak to bylo doteď. Pokud přijdou rodiče a budou tady chtít na své dítě počkat, tak v té centrální vstupní hale budou mít samozřejmě příležitost," řekla Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky.

Práce na vznikající přístavbě nijak neomezily připravené aktivity, jako například příměstské tábory, které dům dětí a mládeže nabízel během prázdnin. Nová recepce pak bude sloužit také jako prostor pro prezentaci výtvorů, na kterých děti v kroužcích pracují a konat se tady budou i některé akce.

"Je to vlastně největší prázdninová akce tady u nás, co se týká školáků. My jsme tento záměr pojali už zhruba před 3 lety, když za mnou přišla paní ředitelka s tím, že by chtěla rozšířit a hlavně zkvalitnit služby pro naše děti," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Přístavba bude hotová letos v říjnu. Městská část za ni zaplatí více než třináct milionů korun bez DPH.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu