• Načítám...
>

Základní škola Kuncova se pyšní novou učebnou fyziky

  • 2. září 2022,
  • 16:44,
  • PRAHA 13,
  • Johanka Hubičková

Během léta se podařilo zrealizovat projekt, který Základní škola Kuncova v Praze 13 připravovala dva roky. Díky tomu má naprosto unikátní učebnu fyziky.

Reklama

Sen snad každého ředitele školy je mít něco výjimečného. Něco, co jiná škola nemá. A to se splnilo v Základní škole Kuncova nejen panu řediteli, ale hlavně dětem.

"Fyzika je takovým splněným manažerským snem. Upřímně děkuji za tuto učebnu fyziky, která si vyžádala dva miliony korun. Necelých 200 tisíc korun dala jako povinnou spoluúčast školy Rada městské části Praha 13, takže klobouk dolů, opravdu si toho vážíme," řekla Pavel Petrnoušek - ředitel ZŠ Kuncova Praha 13.

Peníze od městské části byly použity na vybavení třídy nábytkem, který je atypický a vhodnější pro praktickou výuku fyziky. 

"Je to fantazie a já to mohu posoudit i z toho důvodu, že jsem kdysi učila na základní škole, učila jsem přírodovědné předměty - biologii a chemii, takže k té fyzice mám i trochu blízko a mohu říci, že takto nějak si představuji moderní učebnu fyziky," řekla Marcela Plesníková - místostarostka MČ Praha 13.

"Jsem nadšený. Mimo jiné i tím, že jsem do této školy dva roky chodil, takže znám ty učebny tak, jak si je pamatuji někdy před těmi 30 lety. Myslím si, že je to cesta správným směrem, že i jiné učebny na jiných školách by mohly být takto vybaveny. Já si umím představit, že jako ten, který fyziku nikdy moc nemiloval ve škole, že v takovéto třídě bych se asi cítil dobře a možná by mi ta fyzika šla lépe," řekl David Vodrážka - starosta MČ Praha 13.

Naprosto zásadní, nejen dekorací, ale i učební pomůckou, je malba celého stropu. Tu naprosto profesionálně vytvořila společnost Hvězdné stropy.

"Celkem jsem na té třídě pracoval 4 dny od rána do večera, dal jsem do toho absolutní maximum, slibuji si od toho, že aspoň chvíli tato škola bude originálem," řekl Martin Falc - autor oblohy (Hvězdné stropy).

Originální tato učebna skutečně je. A určitě bude děti výuka v ní bavit. Těší se na ní totiž i paní učitelka.

"Ta učebna, nové pomůcky a hvězdy. To si myslím, že bude pecka, že ty děti sem budou chodit rády. Je to úplně neuvěřitelné a moc se těším," řekla Katarína Počepická - učitelka fyziky ZŠ Kuncova Praha 13.

"Jsem rád, že se slova Jana Amose Komenského naplnila. "Učte všemi smysly". A tady jste to viděli, hvězdný strop, bude se tady vyučovat lom světla, elektrické obvody a podobně," řekl Pavel Petrnoušek - ředitel ZŠ Kuncova Praha 13.

Unikátní učebna fyziky na Základní škole Kuncova ohromila všechny zúčastněné. Ovšem tu největší radost z ní budou mít paní učitelka a všechny děti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu