• Načítám...
>

Hřiště v ulici Böhmova zdobí kresby sportovců

  • 5. září 2022,
  • 21:47,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Praha 13 pokračuje v proměnách veřejných nebo sportovních míst. Na hřišti v ulici Böhmova přibyly další kresby. Na téma sport tady své umění předvedl výtvarník Radek Slabý. Ten vytvořil portréty známých českých sportovců, aby tak inspiroval děti, které si na hřiště přijdou zahrát.

Reklama

Hřiště v Böhmově ulici v Praze 13 ožilo barvami a tvářemi známých českých sportovců. Sportovní plochu svými kresbami dotvořil umělec Radek Slabý, který tak chce děti motivovat a inspirovat. Jako předloha mu posloužily fotografie sportovců.

„V tom daném určitém odvětví jsem pak chtěl vypíchnout toho nejznámějšího českého hráče. Což já považuji momentálně Satoranského. Takže za basket je tady Satoranský, za hokej je tady Jarda Jágr a za fotbal je tady Patrik Schick. Jardu Jágra považuji za největší legendu. Proto jsem mu tady dal největší prostor. S tím, že když je tam i černobílá fotka vedle něj, tak jsem tím chtěl zachytit to, že je žijící legenda,“ říká umělec Radek Slabý.

Hřiště s novými kresbami si přišly prohlédnout i děti z místní školy a podle nich plácek pěkně prokoukl. Dílo Radka Slabého si pochvalovaly.

anketa

Městská část letos nechala takto vyzdobit už několik míst, například betonové zdi v ulici Trávníčkova. Podle vedení je to skvělý způsob, jak prostor oživit a vdechnout mu význam.

„Ty betonové plochy, když nebyly pomalovány, tak měly na sobě pouze jen nějaké tagy a podobné klikyháky. Tady jsme najali umělce, který umí kvalitně malovat. Zvolili jsme témata sporty, protože je to dětské nebo sportovní hřiště. Myslíme, že jsme tím rozhodně tu lokalitu zlepšili, zkvalitnili a že vydrží, pokud možno, takhle co nejdéle,“ říká starosta MČ Praha 13, David Vodrážka.

Městská část bude v malování na veřejné a sportovní plochy pokračovat. Odezvy jsou totiž kladné. Radnice dokonce přijímá tipy na vhodná místa. Na plochách pracují převážně umělci, kteří mají zásadní vztah k městské části Praha 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu