• Načítám...
>

Praha 13 oslavila Den stromů. V parku s dětmi vysadila dub

  • 13. října 2022,
  • 7:40,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 13 oslavili mezinárodní Den stromů. Datum tohoto svátku není celosvětově jednotné a liší se podle klimatických podmínek a doby vhodné k sázení stromů v jednotlivých zemích. V České republice připadá na 20. října.

Reklama

Ve spolupráci s Lesy hlavního města Prahy připravila Praha 13 oslavu mezinárodního Dne stromů. Hlavní částí programu bylo symbolické vysazení dubu v Centrálním parku. 

"Přispějeme alespoň my takovou malou troškou k tomu, aby se nám tady lépe žilo a lépe dýchalo, protože funkce stromů jsou hlavně zlepšování nebo obohacování vzduchu kyslíkem, snižuje teplotu toho daného prostředí," řekla Marcela Plesníková - místostarostka MČ Praha 13.

"Sázeli jsme dub. Dub je rostlina, která by měla poměrně dlouho vydržet. Možná sto let, možná více. Snažíme se, aby to zažily děti, protože když ty děti budou mít ten zážitek při té výsadbě, tak třeba k těm stromům dostanou lepší vztah," řekl Jan Král - městský zahradník.

A dětí bylo v rámci edukace opravdu hodně. Pomoc zahradníkovi přišly děti z dvaceti mateřských a deseti základních škol. 

"Tady teď pomáháme zasazovat strom."

"My jsme si tady povídali, jak se ty stromy mají sázet a jak žijí."

"Líbilo se vám to?"

"Ano, líbilo."

Součástí akce byl i celodenní program, kde si děti mohly také zasoutěžit. Připraveno pro ně bylo několik edukativních stánků. V nich se malí návštěvníci mohli zábavnou formou seznámit třeba s druhy stromů, které mohou potkávat v okolí svého bydliště. Nechyběla ale ani poznávačka lesních zvířat nebo třeba dřevorubecká výstroj.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu