• Načítám...
>

Vedení Prahy 13 prozradilo plány do budoucna

  • 1. listopadu 2022,
  • 18:53,
  • PRAHA 13,
  • Johanka Hubičková

Noví členové zastupitelstva městské části Praha 13, kteří byli zvoleni v zářijových komunálních volbách, už mají za sebou první zasedání zastupitelstva z devatenáctého října. Starosta, kterým je již po šesté, inženýr David Vodrážka má se svými kolegy spoustu plánů, jak ještě více svou městskou část zdokonalit a pozvednout.

Reklama

David Vodrážka byl po šesté v řadě zvolen starostou městské části Praha 13. Do úřadu se stále i po těch letech těší a do práce chodí rád. Je to prý hlavně tím, jaké má kolem sebe spolupracovníky.   

"Člověk si říká, že to uteklo hrozně rychle. Na druhou stranu je to veliká čest a závazek, že mě lidé zvolili, za což jim chci moc a moc poděkovat," řekl David Vodrážka - starosta MČ Praha 13.

Na radnici Prahy 13 vznikla koalice ODS, ANO a Společně pro Prahu 13 (TOP 09 a KDU-ČSL). Rada městské části bude v následujícím období opět devítičlenná. Složení zastupitelstva je tentokrát obměněné, zastoupeny jsou tam tři nové strany. Všichni jsou připraveni plnohodnotně pracovat pro třináctou městskou část.

"Je to osobní vztah s jednotlivými lidmi, protože opravdu politika na Praze 13 není o té velké politice. Takže koalice s lidmi, se kterými léta spolupracujeme, léta se známe a víme, co od sebe můžeme čekat, jaký má kdo tah na bránu a co chceme pro obyvatele udělat a druhá věc je matematika. Samozřejmě kdyby člověk vyhrál přes 50 procent, což jsme také zažívali, tak se koalice dělá jinak, než když je tu koalici potřeba udělat s jednotlivými politickými stranami. To je prostě realita a musím říci, že lépe se pracuje v koalici s jinými politickými stranami, než když vyhrajete přes 50 procent, protože potom ti vlastní kolegové jsou kolikrát více nebezpeční než kolegové z jiných politických stran," řekl David Vodrážka.

Novinkou tohoto volebního období je počet místostarostů. Nově zde působí místostarostka pro územní rozvoj a informatiku. Posty jsou tedy i genderově vyvážené. 

"Já musím říci, že za nás - společný klub Společně pro Prahu 13 jsme samozřejmě rádi, že po těch dlouhých dobách dvanácti let, kdy jsme tady seděli v opozici, teď máme šanci spolupracovat jako koaliční strana. Jsme rádi, že se můžeme podílet na vedení městské části, máme velké plány a jsme velice natěšení na práci. Genderové vyvážení? Já si myslím, že jsme se vždy snažili, aby tady zastoupení žen bylo napříč politickým spektrem, takže jsme dvě ženy místostarostky v mužské společnosti," řekla Ivana Todlová - místostarostka MČ Praha 13.

"My si tady skutečně nehrajeme na stranická trička. My si tady hrajeme na osobní vztahy, na komunikaci, jsme schopni kompromisů hlavně ve prospěch obyvatel městské části a do budoucna si myslím, že většina našich programů se tady ve spoustě bodů shoduje. To znamená, že se opět zaměříme na to, co nás tady pálí. To je parkování, dostupné bydlení, školství, kde jsme museli nějakým způsobem přifouknout kapacity a u škol budeme také řešit tu energetickou náročnost. Na to se zaměřím i já jako radní pro dotační tituly," řekl Michal Drábek - předseda klubu zastupitelů.

Vedení městské části je plné energie a chuti do práce. A co by si pan starosta přál od obyvatel třináctky?

"Aby uměli číst noviny mezi řádky, aby nedali na takové ty první headliny a první zprávy, jak je vše špatné. Tak to určitě není," řekl David Vodrážka. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu