• Načítám...
>

Senioři z Prahy 13 mají k dispozici nové prostory

  • 14. listopadu 2022,
  • 14:43,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Přízemí nové přístavby Střediska sociálních služeb se stalo stabilním a moderně vybaveným zázemím pro kluby seniorů. Ve dvou místnostech mají kluby možnost organizovat společná setkání, oslavy, přednášky nebo vzdělávací kurzy. K dispozici mají také moderní techniku, takže si mohou připravit i filmové večery nebo promítání fotografií ze svých cest.

Reklama

Kluby seniorů v Praze 13 mohou využívat nové moderně vybavené prostory. Právě tady přivítal starosta městské části zástupce klubů pro seniory, aby společně diskutovali o svých plánech.

"Senioři nejsou lidé, kteří by nějakým způsobem už nefungovali nebo neměli využití. Naopak, mají třeba trošku jiný pohled na svět  než mladší lidé a já z toho čerpám z těch jejich poznatků, z těch jejich nápadů hrozně moc věcí a pro nás je důležité, aby těch 13 klubů seniorů, které sdružují téměř 200 dříve narozených, tak aby se měli kde scházet, aby mohli aktivně fungovat," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Podle slov starosty jsou podobná setkání se seniory velice důležitá.

"Chodím do jednotlivých klubů seniorů, protože ony ty městské části svým způsobem někdy pomáhají. Pomáhají třeba v tom, že nám řeknou, kde by si představovali, kde má být jaká lavička, na druhou stranu třeba kde jsou nebezpečné přechody a podobně, takže ta zpětná vazba je hrozně důležitá a já jsem rád, že jsme tady mohli otevřít centrum pro seniory," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Nově zrekonstruované prostory vznikly v přízemí stavby Střediska sociálních služeb Lukáš. Ve dvou místnostech mají kluby možnost organizovat společná setkání, oslavy, přednášky nebo vzdělávací kurzy. K dispozici mají také moderní techniku, takže si mohou připravit i filmové večery nebo promítání fotografií ze svých cest.

"V přístavbě vznikly, tedy v přízemí vznikly dva společenské sály pro setkávání klubů seniorů. Je tady celkem 10 klubů a potom v těch horních patrech, což je první, druhé a třetí nadzemní podlaží, jsou byty pro seniory, kteří jsou v tíživé životní situaci a budou tady moci bydlet. Samotná stavba byla realizována asi během roku, ale ta příprava byla 6 - 8 let. Já vím, že se to připravovalo a diskutovalo se o tom daleko dřív, než se začalo stavět a přišlo to řádově se všemi náklady asi na 30 milionů," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Lukáš.

Nové byty jsou těsně po dokončení a před nastěhováním zbývá dořešit několik administrativních úkonů. Senioři by se sem měli nastěhovat ještě v letošním roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu