• Načítám...
>

V Praze 13 se bruslí pod střechou

  • 5. prosince 2022,
  • 15:21,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Také letos mohou zájemci využít možnost veřejného bruslení na Školním zimním stadionu Bronzová v Praze 13. Sportovní vyžití je určeno nejen školám, ale i veřejnosti. Pro školáky má pak městská část k dispozici i trenéry.

Reklama

Nečekat na zamrzlé rybníky a užít si bruslení bez nutnosti čelit při tom třeba chumelenici, mohou lidé v Praze 13. Místní ledová plocha se totiž nachází v prostorách Školního zimního stadionu Bronzová.

"Zahájili jsme zase bruslení na našem zimním stadionu s tím, že dopoledne v těch pracovních dnech chodí bruslit školy v rámci tělesné výchovy a odpoledne v blocích chodí veřejnost, víkendy jsou taktéž pro veřejnost," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Konkrétně školám stadion slouží jako alternativní náplň hodin tělesné výchovy. A to každý všední den vždy od 8 do 14 hodin. Odpolední bloky a víkendy pak patří veřejnosti. Dětem jsou navíc k dispozici profesionální trenéři.

S trenérem nebo bez něho, většina z nás se na led dostane jen v zimním období a tak je po roční přestávce potřeba dbát na opatrnost. Městská část proto upozorňuje, že je vhodné vzít si s sebou alespoň základní výbavu. Třeba chrániče se totiž na stadionu půjčit nedají.

"Jsou tam mantinely, takže se jich můžete držet, já sám jsem si to vyzkoušel, protože jsem si na tomto zimním stadionu také před lety oživoval bruslení a těm začátečníkům skutečně doporučuji, aby měli helmu, protože někdy, když padnete, tak to pěkně bolí," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Kvůli zdražování cen energií je navíc stadion na třináctce jedním z mála, kam si veřejnost může přijít zabruslit.

"Náš zimní stadion chceme využívat pro širokou veřejnost a děti, aby se vůbec naučily bruslit. Tam, kde je možné hrát hokej, se většinou stává, že si stadion rezervují hokejové kluby a normální člověk se tam nedostane, takže my jsme šli tou jinou cestou, to znamená, aby se děti vůbec naučily bruslit a zároveň, aby si veřejnost potom mohla udělat takovéto klasické veřejné bruslení, kdy jezdíte dokola a užíváte si a bruslíte," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Ledová plocha na Školním zimním stadionu Bronzová bude podle vedení radnice v provozu podle počasí. Pravděpodobně ale bude pro veřejnost otevřena opět až do března.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu