• Načítám...
>

V DDM Stodůlky je hotovo. Vybudovali jeden centrální vchod

  • 6. prosince 2022,
  • 15:11,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Rekonstrukce v Domě dětí a mládeže v pražských Stodůlkách je hotová. U budovy vznikla nová přístavba, která teď bude sloužit jako centrální vchod. To má především zvýšit bezpečnost a také přehled o tom, kdo se v budově pohybuje.

Reklama

Rekonstrukce v Domě dětí a mládeže ve Stodůlkách skončily. Půlroční stavební práce domu přinesly především vyšší bezpečnost a přehled o tom, kdo se v budově pohybuje. 

"Vzniklo zastřešení a celý nový prostor, nové foyer, nový vstup do domu dětí a mládeže z důvodu bezpečnosti, aby byl jeden centrální vstup a to znamená, aby bylo kontrolováno, kdo do domu dětí a mládeže vstupuje," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Do budovy se nechalo vstoupit 4 vchody, takže jsme v podstatě neměli kontrolu nad tím, kdo se v naší budově pohybuje a v dnešní době dost náročné sem mohl vniknout i někdo nežádoucí," řekla Jana Šimánková - ředitelka Domu dětí a mládeže Stodůlky.

Teď má budova jeden vstup i s foyer a recepcí. Kromě vyšší bezpečnosti svých ratolestí tak pohodlnější prostor získali i samotní rodiče. Ti už na děti, které sem chodí na kroužky, nemusí čekat venku, což může být nepříjemné zejména v zimě nebo při dešti.

"Mohou si tady udělat třeba kus své práce nebo vyřešit nějaké osobnější záležitosti a třetí dimenze toho prostoru je ta, že tady plánujeme realizovat různé další projekty, například výstavy našeho výtvarného ateliéru, videoprojekce, třeba klidně i nějaká malá taneční vystoupení našich hudebních a tanečních kroužků," řekla Jana Šimánková - ředitelka Domu dětí a mládeže Stodůlky.

"Hlavně byl zachován provoz toho domečku i přes prázdniny a chtěla bych tímto moc poděkovat vedení DDM, že to takto všechno skvěle organizačně zvládli i za tak velkého stavebního provozu," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Rekonstrukce odstartovala se začátkem letních prázdnin. Celá stavba přišla radnici Prahy 13 na více než 25 milionů korun.

"Jsou to tři roky, kdy za mnou přišla paní ředitelka s nápadem rozšířit a hlavně zvýšit bezpečnost návštěvníků, tak jsme chvíli seděli nad projektem a výsledek můžete posoudit dnes," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Většinu podobných institucí spravuje v jednotlivých obvodech hlavní město Praha. Dům dětí a mládeže v Praze 13 si jako jeden z mála v Praze zřizuje městská část sama. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu