• Načítám...
>

Seniorům v Praze 13 bude sloužit nový automobil

  • 14. prosince 2022,
  • 14:37,
  • PRAHA 13,
  • Monika Rusová

Starosta David Vodrážka symbolicky předal klíče od nového vozu řediteli Střediska sociálních služeb Prahy 13 Jiřímu Maškovi. Nový automobil VW Touran bude sloužit k terénní péči o seniory.

Reklama

Péče o seniory Prahy 13 bude příjemnější a pohodlnější, než byla dosud. 

"Dnes jsme předali středisku sociálních služeb Lukáš takový vánoční dárek v podobě automobilu, který je využitelný právě pro potřeby střediska sociálních služeb a zároveň seniorů, takže dárek je to pro klienty tohoto střediska a je to automobil, protože ten původní, starý, po 10 letech dosloužil a tento typ je nejvíce využitelný právě pro toto středisko," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Nahradil 14 let starého Fiata Doblo, kterého jsme museli odepsat, protože už byl téměř technicky nezpůsobilý, ale hlavně už byl nerentabilní z hlediska provozu," řekl Jiří Mašek - ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

"Vůz je sedmimístný, jedná se o vůz kategorie MPV, to znamená velkoprostorový vůz, je možné převážet jak osoby, tak i náklad, což je právě to, k čemu ho budou využívat sociální služby," řekl Libor Horák - vedoucí prodeje Auto Podbabská.

Rozvoz obědů v termoboxech přímo do bytů klientů i zajištění nákupů bude patřit do popisu práce nového automobilu. 

"Kdyby se převážel nějaký částečně imobilní občan, tak si tam může nastoupit a kdyby byl na vozíku, tak ten vozík má obrovský nákladový prostor vzadu, takže se ty kompenzační pomůcky mohou dát dozadu a krásně ho převezeme," řekl Jiří Mašek - ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13.

Tento model si vybralo samo středisko sociálních služeb. 

"My jsme samozřejmě hlídali cenové rozpětí, hlídali jsme ekonomičnost a využitelnost právě tohoto automobilu. Finance šly částečně z výtěžku, co si vydělalo středisko sociálních služeb, částečně z radnice městské části, celková cena byla 780 tisíc korun," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

V objektu je i denní stacionář a potřebné samostatné bydlení pro tři desítky seniorů, takže o práci nebude mít ani tento nový člen týmu nouzi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu