• Načítám...
>

ZUŠ Stodůlky připravila vánoční koncert

  • 20. prosince 2022,
  • 14:27,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Pěvecký sbor i balet. To a ještě mnohem více bylo připraveno pro návštěvníky tradičního předvánočního vystoupení dětí ze ZUŠ Stodůlky. To se i tentokrát konalo v prostorách radnice Prahy 13.

Reklama

V prostorách radnice Prahy 13 se uskutečnilo tradiční vystoupení dětí ze základní umělecké školy ve Stodůlkách. To se konalo po třech letech, kdy jeho realizaci překazila protikoronavirová opatření.

"Děláme to už tradičně. Vždy v ten adventní vánoční čas se snažíme využít tento reprezentativní prostor na radnici a základní umělecká škola, která má obrovskou tradici právě na Praze 13, si vždy připraví nějaké pásmo a je to zároveň i jejich představení té celoroční práce pro rodiče a nejbližší příbuzné, takže to patří k adventnímu času a je to něco takového, čím už zakončujeme ten letošní rok," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Dnes večer určitě uvidíte všechny čtyři obory, protože tradičně na všech pražských základních uměleckých školách, kterých není málo v Praze, se vzdělávají děti ve čtyřech uměleckých oborech. Hudební, výtvarný, literárně - dramatický a taneční obor. My se vždy snažíme na tom vánočním koncertu předvést všechny čtyři obory, aby byla vidět ta škála možností, rozmanitosti, co všechno žáci - pražské děti mohou studovat na základních uměleckých školách," řekla Bojana Kljunić, ředitelka ZUŠ Stodůlky.

Mezi radnicí třináctky a základní uměleckou školou probíhá dlouhá léta spolupráce, kterou si obě strany jen vychvalují.

"Máme výbornou spolupráci, protože základní umělecká škola tady byla od nepaměti a zároveň se snažíme, aby tím, že se rozšiřuje, aby mohly děti chodit na výuku i do našich základních škol, takže pronajímáme nebo pomáháme s pronájmem prostor pro základní uměleckou školu, dále se snažíme dělat takováto vystoupení a do budoucna máme připravený projekt, který by měl dosáhnout toho, že na Slunečním náměstí bude postavena kompletní nová základní umělecká škola," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Koncert slavnostně zahájila ředitelka školy spolu se starostou, který během svého proslovu všem přítomným také popřál do nového roku.

"Určitě bych divákům chtěl popřát pokud možno co nejklidnější svátky, samozřejmě obligátně zdraví, ale teď ještě více po tom letošním roce platí, že bychom si měli přát, abychom žili v míru a aby ti, kteří řinčí zbraněmi, se trošku umravnili a neblbnuli," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Během programu si návštěvníci užili nejen vystoupení pěveckého sboru, ale také například ukázku baletu a další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu