• Načítám...
>

V Praze 13 probíhá Tříkrálová sbírka. Výtěžek půjde rodinám

  • 6. ledna 2023,
  • 14:36,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Charita Česká republika po roce opět spustila Tříkrálovou sbírku, která je největší dobročinnou akcí v republice. V Česku se do ní běžně zapojují desetitisíce dobrovolníků. Mají je i v Praze 13.

Reklama

Charita Česká republika po roce opět spustila Tříkrálovou sbírku. Do největší dobročinné akce v Česku se každoročně zapojí více než 70 tisíc dobrovolníků. V Praze 13 je jich více než sto a patří k nim i Farní charita Stodůlky. Finanční prostředky, které tito koledníci vyberou, půjdou na pomoc rodinám v tíživé situaci.

"Dětem hradíme obědy, ve školkách, ve školách, školy v přírodě, tábory, družiny, různé příspěvky, SRPŠ, divadla, školní aktivity a podobně," řekla Helena Ryklová - ředitelka Farní charity Stodůlky.

První zastávkou koledníků v Praze 13 bylo středisko sociálních služeb Lukáš. 

"Jsou tu domy pro seniory a chodíme sem každý rok pravidelně, navštěvujeme stacionář, který je ve spodní části a potom jednotlivé byty, které jsou ve dvou patrech a lidé nás velmi rádi vidí," řekla Helena Ryklová - ředitelka Farní charity Stodůlky.

"Já vždy začnu hrozně brečet, protože ta holčička tam byla krásná. Já to prostě nevydržím," řekla obyvatelka Domu sociálních služeb Lukáš.

Tříkrálová družina s kasičkami pak tradičně zavítala i na radnici Prahy 13.

Koledování tří králů s charitními pokladničkami v ulicích bude probíhat až do 15. ledna. Družinu potkáte většinou na nejfrekventovanějších místech městské části.

"Nejčastěji nás potkají okolo metra, ale jinak procházíme starou zástavbou, na Malé Ohradě, ve Starých Stodůlkách, takže těch příležitostí nás potkat je spousta," řekla Helena Ryklová - ředitelka Farní charity Stodůlky.

Přispívat už navíc můžete i formou platební karty, družina s sebou totiž nosí i terminál. Ten sice koledníci v polovině ledna i s kasičkou odloží, možnost přispívat do Tříkrálové sbírky ale mají lidé po celý rok. A to buď přímo na účet, který zájemci najdou na webových stránkách charity nebo do stacionárních kasiček třeba v kostelích sv. Jakuba a sv. Prokopa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu