• Načítám...
>

V Centrálním parku v Praze 13 se objevily maškary

  • 22. února 2023,
  • 17:13,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

Pod vedením Folklorního souboru Lučinka si mohli občané třinácté městské části vyrobit masopustní masku a hudební nástroj, aby je bylo pořádně vidět a slyšet na masopustním průvodu, který jako obvykle prošel Centrálním parkem. A nechyběl bohatý doprovodný program.

Reklama

Takto vyvrcholilo masopustní veselí v Centrálním parku ve Stodůlkách. Třináctá městská část i letos ve spolupráci s Kulturním domem Mlejn připravila pro své občany masopust, který se opět konal několik dní.

"Je tomu tak, protože pátek, sobota, neděle už začínají některé akce, bylo to hlavně v kulturním domě. Byly to dílničky, kde si děti mohly vyrobit jednoduché masky, v neděli se zase mohly naučit nějakou písničku, taneček a teď v úterý máme takový pochod masek," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

A právě poslední den masopustního reje se všichni zájemci mohli zapojit do průvodu, který se, jako už tradičně, přes několik zastavení postupně přesouval od dětského hřiště Sova ke Kulturnímu domu Mlejn a cestou si mohli všichni návštěvníci zazpívat nebo zatančit s medvědem.

"Medvěd, to je překvapení. Samozřejmě, že to všechno zajišťuje náš folklorní soubor, kterému děkujeme za výraznou podporu v rámci tohoto, tradicím se věnují celoročně, dělají vánoční program, velikonoční program i masopust a je do něho zapojeno přes 200 dětí, převážně místních, takže si myslím, že na sídlišti je to velký unikát," řekla Dagmar Bednáriková - ředitelka KD Mlejn.

"Já to beru jako tradici, obecně Čechy i Morava od 13. století na každé vesnici nebo městečku se ten masopust slaví, takže proč ne. I když jsme ve městě," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

anketa

A na závěr akce, jak to u každého správného masopustu bývá, se vybraly ty nejhezčí masky a pohřbila basa. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu