• Načítám...
>

V Praze 13 oceňovali učitele

  • 28. března 2023,
  • 16:58,
  • PRAHA 13,
  • Veronika Kuželková

U příležitosti Dne učitelů jsou každoročně oceněni nejlepší pedagogové mateřských a základních škol zřizovaných městskou částí Praha 13. Starosta David Vodrážka s místostarostkou Marcelou Plesníkovou předali oceněným finanční dar 5 000 korun, plaketu s portrétem Jana Amose Komenského a diplom. Na závěr bylo připravené malé pohoštění a nechyběl ani přípitek. V letošním roce bylo na základě rozhodnutí Rady městské části Praha 13 oceněných 32 pedagogů.

Reklama

Den učitelů připadá na 28. března a právě proto 13. městská část považovala za důležité ty ze svých řad ocenit. Jako každoročně jim poděkoval sám starosta třináctky David Vodrážka a společně s ním i místostarostka Marcela Plesníková. Učitelé dostali z jejich rukou plaketu s Janem Ámosem Komenským, diplom i finanční odměnu ve výši 5000 korun. Celkem jich ocenili 32. 

"Protože jen poděkování nestačí a myslím si, že si zaslouží i k tomu platu, aby dostali ještě něco na přilepšenou. Dnešní den je pro mě slavnostní událostí, pořád se ještě cítím jako pedagog, protože jsem tady na zdejší škole učila skoro 15 let a myslím si, že práce pedagogů obecně je trošku opomíjená, takže jsme to vzali z té druhé stránky a chceme ocenit pedagogy nejen finančně, ale i touto slavností a poděkovat jim za práci pro městskou část Praha 13," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka Praha 13.

"Já si moc vážím ocenění, jsem dojatá, šťastná a děkuji městské části. Je to úžasné, protože mohu mluvit za všechny učitele, že práce s dětmi nás naplňuje a dává nám životní elán," řekla Lada Padertová, učitelka, MŠ Motýlek.

"Je to velké poslání, nedá se to dělat jen za peníze. Ty peníze nejsou úplně velké, ale je to opravdu poslání a myslím si, že v dnešní době je to ještě nevděčné v tom, že co rodič, to pedagog. Hodně rodičů mluví do výchovy dětí ve školách, místo toho, aby si udělali pořádek doma a začali by vychovávat děti sami," řekl David Vodrážka (ODS), starosta Praha 13.

Na území Prahy 13 je učitelů vskutku požehnaně, protože tato městská část na svém území spravuje kolem dvaceti mateřských školek a zhruba deset základních škol. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu