• Načítám...
>

I letos hráli senioři v Praze 13 pétanque

  • 8. září 2023,
  • 13:59,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Také letos hostila Praha 13 tradiční turnaj v petanque. Ten je určen pro seniory nejen ze Třináctky a je pomyslnou tečkou za celoročními tréninky.

Reklama

Již neuvěřitelných 11 let se díky podpoře městské části Praha 13 konají u Lukáše pravidelné seniorské tréninky pétanque. Vyvrcholením celoročního snažení je každým rokem tradiční turnaj O pohár starosty MČ Praha 13 za účasti seniorů z Třináctky, ale i hostujících týmu z jiných městských částí.

"Dnes pořádáme jedenáctý ročník turnaje v petanque O pohár starosty Prahy 13, je to turnaj pro seniory, ale předchází mu celoroční práce, tréninky, online kurzy petanque," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Online škola je taková, že byla zavedena před dvěma lety a je to metodika, vyučuje se tam metodika hry petanque a přednáší nebo se promítají spoty, kde ukazují nejlepší hráčské dovednosti, které umí mistři svého oboru a profesionálové, kteří jsou především ve Francii, Alžírsku a v těchto částech," řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Lukáš.

Letošní ročník zahájil tradičně starosta spolu s ředitelem Střediska sociálních služeb Jiřím Maškem a Petrem Fuksou, mezinárodním trenérem pétanque.

"Máme dnes velkou radost, že jsme přivítali nejlepšího světového rozhodčího, největší autoritu mezi rozhodčími a šéfa francouzských rozhodčí pana Patricka Grignona. Zajímavé je, že on před třemi dny ve Francii rozhodcoval asi největší nejprestižnější turnaj Masters 7 nejlepších týmů světa a teď o tři dny později se objeví tady u Lukáše," řekl Petr Fuksa, rozhodčí.

Letošního turnaje se zúčastnilo deset týmů z Prahy a okolí. Turnajové vítězství získal tým Žabáci. Na druhé příčce se umístili Brdáci a na třetím místě Berani.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu