• Načítám...
>

V Praze 13 přivítali stovky prvňáčků

  • 2. září 2024,
  • 16:56,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

První školní den bývá zlomovým okamžikem všech dětí, ale i jejich rodičů.

Reklama

Takhle to první zářijové pondělí vypadalo před Základní školou Mohylová v Praze 13. Zhruba pět desítek prvňáčků se tady chystalo poprvé usednout do lavic a odstartovat tak svou školní docházku.

anketa

"Řekneš mi, jak se těšíš do školy takhle po prázdninách?"

"Nekonečněkrát."

"A na co se nejvíce těšíš?"

"Na angličtinu."

"Na matematiku."

"Já se těším na kamarády."

"Těšili jsme se na naše budoucí prvňáky a myslím, že to je takový zlomový den pro každého toho prvňáčka, je to dlouhá cesta jeho vzdělání a možná i velmi náročný pro rodiče prvňáčků, protože ti vědí, co je čeká," řekla Martina Hanzelová - ředitelka ZŠ Mohylová.

Prvňáčky pak před školou přivítal společně s paní ředitelkou i sám starosta městské části David Vodrážka a dětem popřál do jejich školních let.

"Popřál bych jim kvalitní učitele, kvalitní pedagogy, aby na ně potom celý život vzpomínaly, já vzpomínám na svou paní učitelku, která mě měla v první třídě, paní učitelka Hrabětová a vždy si na ni s láskou vzpomenu, aby měly chápající rodiče, protože to je také důležité a pak už je to jen na nich," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Do lavic v Praze 13 letos usedlo 800 prvňáčků. Městská část pro ně otevřela 33 nových tříd.

"Snažíme se navyšovat počty tříd, protože městská část Praha 13 je rozvojová lokalita, stěhuje se sem značné množství nových lidí, takže abychom to absolvovali, tak to vždy musíme připravovat, čili v roce 2026 se tady bude otevírat nové sportovní gymnázium, pracujeme na stavebním povolení pro novou mateřskou školu, připravujeme projekt pro výstavbu základní školy pro zhruba 1000 žáků," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13. 

Začátek školního roku pro děti nebývá nijak náročný a tak se školáci v lavicích nezdrželi dlouhou. Po přivítání ve třídách na ně pak čekala už tradiční akce v Centrálním parku.

"Máme tady program pro prvňáky, ale nejen pro prvňáčky, ony sem potom chodí další děti, protože jim končí vyučování, takže od 10 do 12 hodin je tady pro ně připraven zábavný program plný her, soutěží a tradičně se přesuneme na 12. hodinu, kde nám potom začne 7. pohádkový les," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

A i ten tradičně suploval Centrální park a děti se v něm vydaly na pohádkovou stezku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu