• Načítám...
>

Strážníci přednáší seniorům

  • 22. února 2018,
  • 12:36,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Seznámit seniory s užitečnými informacemi z oblasti prevence osobního bezpečí, zabezpečení majetku nebo finanční gramotnosti. To je Senior akademie. Tu pořádá společně s jednotlivými městskými částmi městská policie.

Reklama

Městská policie ve spolupráci s Městskou částí Praha 13 pořádá tzv. Senior akademii.

"Senior akademie je vzdělávací cyklus prevence kriminality na principu univerzity 3. věku a je zaměřený na ochranu života, zdraví a majetku před kriminalitou jedné z nejohroženějších skupin obyvatel - to jsou senioři," řekla Lenka Hofmanová - oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

"To, čeho jsme dnes svědky, kdy jsou různé nátlakové akce na seniory, senioři jsou okrádáni, takže si myslím, že těch rad, jak se chovat opatrně a bezpečně, není nikdy dost," řekl Pavel Jaroš, místostarosta MČ Praha 13.

"Senioři se opět dozvědí věci, které jim třeba doposud unikaly, nebo nebyli dostatečně informováni a senioři, kteří jsou někdy třeba osamělí, jsou ohroženi jinými věcmi, které třeba mladší generaci nedocházejí. To znamená, ať už jde o nějaké formy násilí a nebo o ty tzv. šmejdy," řekl Petr Zeman - místostarosta MČ Praha 13.

Senioři se dozví mnoho zajímavých rad a informací přímo od policejních profesionálů.

"Samozřejmě jsou to základy právního vědomí - od nutné obrany, krajní nouze přes 1. pomoc, požární ochranu, ale také témata jako je domácí násilí, finanční gramotnost, šmejdi, ochrana osobního bezpečí, zabezpečení majetku, ale i třeba taková témata jako chov psů na území hlavního města Prahy," řekla Lenka Hofmanová - oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

Námi oslovení senioři se na přednášky moc těší a nabyté zkušenosti určitě zúročí.

"Já jsem se přihlásil proto, že jsem ovdověl, už jsem 6 let sám v bytě a celkem se obávám, že by mě také mohli vykrást. Chci mít nějaké znalosti o tom, jak se chovat, jak ten byt zabezpečit - to mě docela zajímá," řekl Miroslav Trčka - účastník "senior akademie".

"Já si myslím, že je opravdu dobré, aby to senioři věděli, protože je to pro ně zaměření, jak si zajistit ty své chalupy, byty a tak dále, podívat se na to, jak je okrádají po té Praze a podobně," řekla Alena Dušková - účastnice "senior akademie".

Přednášky pro seniory budou v Praze 13 probíhat každou středu a to až do 16. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu