• Načítám...
>

Butovice byly svědkem minigolfového klání

  • 2. března 2018,
  • 14:27,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Třináctá městská část pořádala minigolfový turnaj pro žáky základních škol. Jednalo se opravdu o výjimečnou událost. Tento turnaj je totiž vůbec největším minigolfovým kláním svého druhu na světě.

Reklama

Na 1560 žáků ze základních škol Prahy 13 poměřilo svoje síly v minigolfu.

"Jsou do toho zapojeny skoro všechny základní školy na naší MČ. My jsme chtěli ty děti trochu zvednout z těch lavic, aby pořád nebyly na těch mobilech a na počítačích," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

Turnaj má u dětí velkou oblibu a dokonce je výjimečný i v počtu účastníků.

"Už jsme zapsáni i v Guinnessově knize rekordů. To jsme tedy vloni nepokořili, ale já myslím, že o ty počty nejde. Jde o ty spokojené děti," řekla Marcela Plesníková. 

Podpořit mladé sportovce přijela i primátorka hlavního města, která je velká milovnice golfu, a tak se chopila i minigolfové hole. Vítězové turnaje nijak speciálně netrénovali a svoje vítězství považují spíše za náhodu. 

"Mě to celkem bavilo. Pro mě toto sport není, protože je to dost na nervy, a já jsem takový rapl, takže mi to nesedí, ale nějak jsem vyhrála, takže se mi to povedlo, ale asi to byla spíše náhoda, protože tady to nikdo tak dobře neuměl, takže je to spíše o náhodě než o tom být dobrý," řekla Julie Frantová, vítězka turnaje. 

"Tohoto turnaje jsem se zúčastnil podruhé a bylo to super," řekl Dominik Novotný, vítěz turnaje.

Vedení MČ Praha 13 už myslí na další ročník turnaje, do kterého by zapojilo děti ze všech ZŠ hlavního města. 

"Pokud se nějak domluvíme, budeme chtít ten 3. ročník s tím, že by se udělala základní kola na městských částech a poté by se udělalo městské superfinále," řekla Marcela Plesníková.

Nejlepší jednotlivci, stejně jako týmy, si odnesli diplomy a poháry. Pro většinu dětí ale stejně platilo heslo, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu