• Načítám...
>

Sportovní hala Lužiny se otvírá po rekonstrukci

  • 8. března 2018,
  • 12:10,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Slavnostním přestřižením pásky byla po rekonstrukci znovuotevřena sportovní hala Lužiny, ta nabízí vyšší komfort jak pro sportovce, tak i diváky. Nejvíc si halu užijí místní volejbalisté, kteří jsou reprezentanti toho nejlepšího klubu v odbíjené u nás.

Reklama

Výměna podlahy, rekonstrukce šaten a toalet, rekonstrukce tepelné soustavy, vybudování nových cvičebních prostor a samoobslužné restaurace. Tak se proměnila sportovní hala Lužiny v Praze 13. 

"Teď otevíráme tu první etapu. Já jsem za to moc rád, protože kdyby měli diváci možnost vidět, jak to tady vypadalo dříve, tak by nevěřili tomu, že je něco takového možné v poměrně krátké době vybudovat. Myslím, že to obohatí nejenom sport na Praze 13, ale celé to sídliště, které tady je. Pak je plánována ještě další etapa, to je přístavba a vybudování velké, reprezentativní, multifunkční sportovní haly," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

V další etapě by se mělo zlepšit zázemí, přibýt několik tréninkových hřišť a měla by se zněkolikanásobit divácká kapacita haly. Vybudovat by se mělo i wellness. Hlavními nájemníky haly jsou mládežnické týmy volejbalového klubu ČZU Praha. 

"Ta výchova tady probíhá už 22 let. Začala na ZŠ Brdičkova, ze které se stala ZŠ zaměřená na volejbal. Co se týká úspěchu volejbalu, tak posledních jsme pravidelně vyhlašování Českým volejbalovým svazem v anketě Volejbalista roku jako nejlepší mládežnický klub v republice, protože pravidelně vyhráváme extraligu juniorů i kadetů," řekl Jiří Olšiak, předseda volejbalového klubu ČZU Praha.

I pro magistrát je rekonstrukce a budování nových sportovních hal jednou z priorit. 

"Připravujeme nové projekty. Myslíme si, že je nutno postavit několik multifunkčních tréninkových hal v jednotlivých MČ, a samozřejmě je nutné udělat i speciálku pro sálové sporty. Navýšili jsme podporu sportu. V letošním roce se dostáváme skoro na 650 milionů korun, což je prakticky 1% rozpočtovaných nákladů hl. m. Prahy," řekl Antonín Lébl, předseda Výboru pro sport a volný čas ZHMP.

Kromě volejbalistů ve sportovní hale Lužiny sídlí např. oddíly tai chi, taekwonda, nebo bojových sportů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu