• Načítám...
>

Praha 13 odmítá polyfunkční mrakodrapy

  • 9. dubna 2018,
  • 18:49,
  • PRAHA 13,
  • Milan Řepka

Už ve čtvrtek končí téměř poslední možnost jak zastavit projekt investorské skupiny manželky bývalého ředitele ČEZ Martina Romana na výstavbu téměř dvacetipatrových mrakodrapů uprostřed sídliště Praha Lužiny. Připomínky pro územní rozhodnutí je totiž možné podávat pouze do 12. dubna.

Reklama

Plánované výškové polyfunkční budovy by měly být postaveny v těsné blízkosti současného OC Lužiny. S tím ovšem ostře nesouhlasí občané MČ Praha 13. 

"Do sídliště, které je plné z hlediska lidí, aut, prostorů k žití, se cpe něco, co se tam prostě nevejde," řekl Václav Láska, senátor Parlamentu ČR. 

"Názor můj a městské části je neměnný už celou řadu let. To znamená, že my nesouhlasíme s tím, aby tam tento objekt vznikl. Původně tam mělo být 5 věží, teď to bylo zmenšeno na 2 věže, ale přesto s tím nesouhlasíme a Rada MČ řekla, že v žádném případě nesouhlasí ani s touto upravenou variantou." řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

V současné době probíhá územní řízení, které bylo zahájeno v březnu letošního roku a ve kterém může kdokoliv z veřejnosti podat připomínky proti výstavbě polyfunkčních mrakodrapů na Lužinách.

"Teď je ta nejdůležitější část, ve které se rozhoduje, jestli tam ta stavba jako taková bude stát, či nebude. My jsme dali dohromady, s renomovanými právníky seznam všech námitek, které v té stavbě máme, a že jich je opravdu hodně. Důležité je, aby těch námitek bylo podáno co nejvíce, respektive aby byly podány všechny, které jsou možné, protože v dalších etapách řízení už nebude možné přicházet s novými. To, co se namítne teď, o tom se bude rozhodovat i v těch dalších krocích," řekl Václav Láska. 

"A role magistrátu v této věci bude ještě, z vašeho pohledu, jaká?"

"Magistrát má tu hlavní úlohu, tzn. potvrdí nebo zvrátí to, aby na tomto území tato stavba vznikla," řekl David Vodrážka. 

V případě, že se na Stavebním úřadě MČ Praha 13 ještě v rámci připomínek k územnímu řízení sejde dostatek argumentů, proč stavba mrakodrapů není rozumná, nemělo by se podle právních expertů stát, aby Stavební úřad a následně i magistrát se stavbou souhlasily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu