• Načítám...
>

V Bellušově ulici v Praze 13 je opravené hřiště

  • 9. dubna 2018,
  • 21:12,
  • PRAHA 13,
  • Milan Řepka

Městská část Praha 13 slavnostně otevřela hřiště ve vnitrobloku panelových domů v Bellušově ulici. Hřiště je určeno pro děti starší 6 let a náklady na jeho stavbu dosáhly téměř jeden milion korun.

Reklama

Dětské hřiště v Bellušově ulici na pražských Lukách bylo revitalizováno v rámci projektu obnovy 6 panelových vnitrobloků v MČ Praha 13. 

"My postupně revitalizujeme všechna dětská hřiště. Vytipovali jsme toto dětské hřiště, které už jsme v minulosti dávali dohromady. Čekají nás další hřiště v rondelech, které zde jsou, protože některá už jsou za hranicí životnosti," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"A pokud by šlo třeba o odhad investic, které vás v této oblasti ještě čekají, tak v jaké úrovni se pohybujeme?" 

"Pohybujeme se v částkách kolem 25 milionů, které bychom chtěli ještě v tomto roce investovat do revitalizací dětských hřišť na území MČ," řekl David Vodrážka. 

Revitalizované hřiště pro děti starší 6 let v Bellušově ulici disponuje moderním houpacím kolotočem Mobilus, má malý skokanský můstek, nový kolotoč, víceúčelový cvičební rám pro posílení celého těla, tubusovou skluzavku a okolní šikmé stěny jsou opatřeny lany s horolezeckými chyty. 

"To hřiště nabízí využití pro generaci teenagerů kolem 10 až 14 let. Jsou tady různé herní prvky, na kterých mohou trávit volný čas a zapadá to do té naší koncepce, kdy se snažíme rekonstruovat už ta starší hřiště a přizpůsobovat je podmínkám dnešní mládeže," řekl Pavel Jaroš, místostarosta MČ Praha 13. 

"Souvisí to nějakým způsobem s tím, co jste, řekněme, realizovali v předchozích letech, tzn. revitalizací 6 vnitrobloků?" 

"Ano, průběžně. Jsou to ty menší akce, které navazují na ty velké revitalizace, protože tyto se pohybují tak od 1 do 6 milionů. Ale u těch větších revitalizací už to bylo v rozmezí asi 20 až 40 milionů," řekl Pavel Jaroš. 

Revitalizace dětského hřiště v Bellušově ulici na pražských Lukách byla ryze investiční akcí MČ Praha 13 a náklady na jeho obnovu dosáhly milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu