• Načítám...
>

Nové Butovice budou mít novou pěší lávku

  • 19. dubna 2018,
  • 17:20,
  • PRAHA 13,
  • Tomáš Mladějovský

Lávka pro pěší a pro cyklisty v Nových Butovicích dosloužila. V současné době probíhá její demolice a na jejím místě vyroste nová a modernějšího vzhledu. Denně ji používaly stovky místních a vedla od stanice metra k poliklinice a místním obchodům.

Reklama

Původní most v Nových Butovicích, který sloužil jako pěší lávka, byl postaven v roce 1988, tzn. ve stejné době jako zdejší sídliště. Tvořil tak přirozený počátek rodící se pěší zóny. 

„V současné době je prováděna jeho demolice a v průběhu následujícího roku vyroste na jeho místě nový most postavený na železobetonových základech tak, jako doposud, tzn. na železobetonových základech metra a bude obnovena i plocha pod tímto mostním objektem,“ řekl Petr Jansa, oddělení komunikace TSK hl. m. Prahy.

„Tady se podařilo s hlavním městem dojednat, že to jde čistě v garanci a za finančního příspěvku hlavního města. Dělá to TSK, takže MČ toto nestojí žádné peníze,“ řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Mostní lávku v Nových Butovicích denně využívaly tisíce lidí, jenže zub času zkrátka vykonal své.

„Protože do ní zatékalo a nebyla asi založena úplně správně, tak na ní byl vydán demoliční výměr, protože byla nebezpečná. Teď dochází k tomu, že lávka bude zbourána, bude nahrazena lávkou novou. Bude tady zeleň, barevné asfalty, bude to trochu rozčleněno, aby to nebyla pouze asfaltová nebo betonová plocha, která tu byla v minulosti a zároveň budou zachována parkovací místa, která byla pod tou lávkou už v minulosti. Tam jsme trvali na tom, aby parkovací místa zůstala zachována a tím pádem nedocházelo k rušení parkování,“ řekl David Vodrážka.

Nová mostní lávka, která povede od stanice metra Nové Butovice směrem ke Slunečnímu náměstí, by měla být hotova na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu