• Načítám...
>

Bezpečnostní složky zaplnily Sluneční náměstí

  • 20. dubna 2018,
  • 19:20,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Pravidelná jarní přehlídka složek integrovaného záchranného systému, tak to je akce z názvem Bezpečná třináctka. Na Sluneční náměstí dorazili hasiči, záchranáři, vojáci, policisté a taky stovky zvědavců pro které si záchranné složky připravily zajímavý program.

Reklama

Střelba, zásah jízdní policie nebo pravidla první pomoci. To všechno a mnohem více mohli vidět a vyzkoušet si návštěvníci bezpečnostní akce v Praze 13.

"Je to už dlouholetá akce, kdy Praha 13 pořádá prezentaci složek IZS tady na Slunečním náměstí před radnicí. Už ani nevím, kolikátý je to ročník, nicméně tím, že se ta akce stala v rámci Prahy a republiky docela pojmem, tak se nám daří sem přilákat celou řadu bezpečnostních složek, celou řadu techniky," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Je to přehlídka všech z IZS, policie, záchranná služba, hasičský záchranný sbor, armáda, dobrovolní hasiči, letištní záchranný sbor," řekl Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy.

K největším lákadlům tradičně patřil kamion pražské Záchranné služby Golem a nebo nové vozidlo hasičů z ruzyňského letiště. Návštěvníci si ale nemuseli prohlížet jen techniku a spoustu věcí mohli zažít i na vlastní kůži.

"My tady máme stanoviště Českého červeného kříže a předvádíme resuscitaci. Všichni se tady mohou naučit, jak poskytovat první pomoc, když je někdo v bezvědomí," řekl Šimon Hlinovský, předseda Páté místní skupiny Českého červeného kříže.

"Děti si mohou složit puzzle, vymalovat omalovánky, mohou na nich hledat 5 rozdílů a ti starší mohou střílet laserovou pistolí," řekla Monika Juricová, Armáda ČR.

Jednou z hlavních atrakcí Bezpečné třináctky byla policejní helikoptéra.

anketa

I díky slunečnému počasí se s fungováním záchranných složek přišly seznámit stovky Pražanů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu