• Načítám...
>

Rodiče s dětmi závodili v Centrálním parku

  • 15. května 2018,
  • 11:34,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

V centrálním parku Prahy 13 ve Stodůlkách se konala benefiční sportovní akce nazvaná Halda 2018. Děti společně s rodiči si mohli zaběhat nebo otestovat své dovednosti a znalosti. Výtěžek ze startovného závodníků poputuje na sbírku sociálně handicapovaných dětí a mládeže.

Reklama

Centrální park Prahy 13 se stal dějištěm sportovních a dovednostních disciplín, které si mohli na vlastní kůži vyzkoušet nejen děti, ale i jejich rodiče.

"Letos jsme připravili nejenom běžecké závody mladších, starších dětí, ale i běžecké závody rodičů a dětí, protože si myslíme, že rodiče tráví s dětmi méně času, než by měli," řekla Ludmila Zachová, nezisková organizace Ano, Ano! 

Ani rodiče nezaháleli. Ti si mohli vyzkoušet svoji zdatnost např. v běhu s dítětem na zádech, nebo v náručí. V rámci projektu Sport pomáhá je tato akce zároveň benefiční událostí. Výtěžek ze startovného závodníků poputuje na sbírku sociálně handicapovaných dětí a mládeže. 

"Za významnou ji považuji především proto, že to není jen o sportu, ale také o podpoře postiženým a lidem, kteří třeba sportovat nemohou. Takže výtěžek z této akce jde právě na pomoc různým organizacím, které se zabývají péčí o naše spoluobčany," řekl Petr Zeman, radní MČ Praha 13.

Díky velkému zájmu veřejnosti se organizátorům podařilo v minulém ročníku vybrat 140 tisíc korun. Tento rok jsou očekávání ještě větší. 

"Letos bude asi o něco více, protože tím, že je to 4. ročník, tak ty firmy přibývají," řekla Ludmila Zachová.

Díky tomuto projektu se podařilo jen v minulém školním roce pomoci 492 dětem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu