• Načítám...
>

Praha 13 přivítala zahraniční studenty Erasmu +

  • 15. května 2018,
  • 16:53,
  • PRAHA 13,
  • Redakce

Další studenty ze zahraničí slavnostně přivítali zastupitelé MČ Praha 13 v prostorách tamní radnice. Mládež z pěti zemí přijela na výměnný pobyt v rámci mezinárodního projektu Erasmus +. Na poznávání škol a nových přátel v 13. pražské městské části mají studenti týden.

Reklama

V Obřadní síni MČ Praha 13 byli přivítáni studenti programu Erasmus +. Tentokrát na týdenní výměnný pobyt přijely děti z Německa, Velké Británie, Francie, Turecka a Španělska. Přivítat studující mládež přišel osobně i starosta Prahy 13.

"V minulosti to bylo tak, že jsme se na ten západ jezdili dívat s otevřenými ústy. Dnes je to tak, a z toho mám radost, že sem přijedou ti studenti, vidí naše sportoviště, aktivity, školy. Takže se máme čím pochlubit a je to určitě dobře," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Studenti se seznámí se školstvím v MČ Praha 13 a podívají se také do ZŠ Mládí, která je tradičním účastníkem mezinárodních projektů.

"Naši žáci získají jednak jazykové zkušenosti, ale také zkušenosti důležité pro svůj vlastní život a rozvoj," řekl Jaroslav Vodička, ředitel ZŠ Mládí. 

Setkání studentů má název Refugees in Europe, tedy Uprchlíci v Evropě. Podle učitelek, které s dětmi ze zahraničí do ČR dorazily, studenti téma pochopili a jsou připraveni o něm diskutovat.

"Je to krásný program, velmi obohacující. Má obrovskou moc, protože studenti zanechávají odkazy, vytvářejí nová přátelství a podporují se navzájem," řekla Fleur Rapmund, učitelka z Francie. 

"Jsem velmi šťastná. O to více, když vidím, jak jsou mladí lidé schopni účastnit se tak složitého projektu a držet pospolu. Nemohu být šťastnější," řekla Christina Höhn, koordinátorka projektu Erasmus +. 

Erasmus + je nový projekt EU pro období 2014 až 2020. Dvě třetiny prostředků z tohoto programu jsou určeny na stipendia více než 4 milionům osob za účelem studia, odborné přípravy práce či dobrovolnické činnosti v zahraničí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu