• Načítám...
>

Praha 13 myslí na své spoluobčany

  • 17. května 2018,
  • 20:43,
  • PRAHA 13,
  • Tomáš Mladějovský

Dům s pečovatelskou službou městské části Praha 13 už brzy přivítá své nové klienty. Ti se mohou těšit na veškerý komfort moderně vybaveného zázemí a také na odpočinkovou zahradu se vzrostlou zelení a keři.

Reklama

Pětipodlažní téměř dokončená novostavba domu s pečovatelskou službou v Praze 13 v ulici K Mototechně se může moderním interiérem a bezbariérovým přístupem. 

"V jedné ze společenských místností zrovna stojíme. Je to přibližně v polovině každého patra rozšířený prostor s větší plochou skel tak, aby byl lepší výhled na dokončenou zahradu s mlatovými chodníky a zasazenou vzrostlou zelení. Všechny pokoje jsou dokončené, koupelny i de facto ostatní prostory, které se v budově nachází," řekl Jakub Kosina, stavbyvedoucí. 

Pokoje klientů jsou vybaveny moderním komunikačním systémem. 

"Je tam vyvolávací systém, kde ten senior může zavolat přímo sestru, a to jak z lůžka, tak z toalety, ze sprchy, nebo třeba z kuchyňky, kdyby byl nějaký problém. Zároveň na každém pokoji bude televize. Je tam strukturovaná kabeláž, takže připojení na internet, wifi. Ten harmonogram plníme, cena se nenavyšuje a myslím si, že je to skutečně dům s pečovatelskou službou 21. století, a že se nemáme za co stydět," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

V domě s pečovatelskou službou by mělo svůj domov najít 110 klientů, převážně z MČ Praha 13.

"Chceme, aby klienti, kteří se tam nastěhují, byli skutečně v přátelském prostředí. Chceme, aby to bylo úplně hotové. Plánujeme, že v případě nenaplnění těmi našimi seniory by tam byli i třeba další senioři z Prahy," řekl David Vodrážka. 

Dům s pečovatelskou službou v MČ Praha 13 je už téměř hotov. Jeho kolaudace je naplánována na červen a první klienti se do něj mají nastěhovat letos na podzim.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu