• Načítám...
>

Praha 13 má veřejný gril v centrálním parku

  • 18. května 2018,
  • 23:07,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

S teplými dny a večery přichází ideální čas na grilování. Pražané mohou využít tuto možnost v některých městských parcích. Jedním z nich je i Centrální park v Praze 13, kde vznikl velkokapacitní gril, který může využít více lidí na jednou.

Reklama

Obliba grilování v městských parcích neustále roste. Vedení MČ Praha 13 se proto rozhodlo vybudovat pro své občany gril se zázemím v Centrálním parku.

"Lidé z Prahy 13 využívají Centrální park, chodí sem a sami si grilovali na svých grilech. Tak jsme si řekli, proč radši neudělat centrální gril tady na Praze 13," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Výstavbu grilu a jeho zázemí provedla na vlastní náklady soukromá společnost, která spolupracuje na zprovoznění veřejných grilů na území celé Prahy.

"My jsme vloni uvedli pilotní projekt Grilujeme ve městě. Grilovací sezóna je pro nás velice důležitá a napadlo nás, že spousta lidí ve městě nemá zahrádku a také rádi grilují," řekl Michal Panocha, ředitel marketingu Vitana.

Většina obyvatel Prahy 13 považuje veřejný gril a jeho umístění v Centrálním parku za dobrý nápad. Občané mohou využívat grill bez jakéhokoliv omezení. Stačí si vyzvednout klíče v kuželkárně, která se nachází jen pár metrů od tohoto místa.

"Bude možnost si tam koupit klobásy, maso, dřevěné uhlí. Takže kdokoliv přijde a nebude mít vůbec nic, tak může zajít do občerstvení, tam si všechno půjčit, koupit a ogrilovat si tady," řekl David Vodrážka.

V případě velkého zájmu občanů plánuje vedení Prahy 13 postavit i další grily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu