• Načítám...
>

Praha 13 hostila Ideathon

  • 6. června 2018,
  • 11:36,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

V Kulturním domě Mlejn se konal historicky první čtyřiadvacetihodinový Ideathon. Občané nejen Prahy 13 se během 24 hodin snažili vymyslet chytrá, inovativní a zajímavá řešení, jak zlepšit život v městské části.

Reklama

Parkování, doprava, technická infrastruktura a životní prostředí. Na tato témata tvořili své projekty účastníci Ideathonu Prahy 13. Cíl akce byl jasný. 

"Jde o to, jak během 24 hodin přijít s těmi nejlepšími nápady na to, jak zlepšit Prahu 13. Účastní se tam především lidé z Prahy 13, protože samozřejmě tu MČ znají nejlépe, ale akce byla otevřena pro všechny z celé Prahy a kdokoliv sem mohl přijít a vymyslet nějaký nápad na zlepšení MČ," řekl Petr Vaňásek, spoluorganizátor Ideathonu. 

Vedení MČ chce podobnými projekty zapojovat širokou veřejnost do řešení nejpalčivějších problémů Prahy 13. 

"Lidé jsou nápadití, chytří. Stále se mluví o tom, že rozhodujeme pouze my, politici, a normální lidé do toho dění nejsou zapojeni, tak jsme si řekli, proč ty lidi nezapojit, že z toho třeba vzejde nějaká myšlenka, něco objevného, co nás nenapadlo. Takže si myslím a doufám, že toto je cesta správným směrem," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Soutěž nakonec vyhrál rodinný tým Štruncových s projektem Stop vajglům zábavně.

"Náš projekt je vlastně popelník ve tvaru terče, do kterého kuřáci trefují své nedopalky a snaží se trefit co nejblíže středu terče," řekl Pavel Štrunc, člen vítězného týmu. 

"Cílem bylo v každém případě zbavit naši MČ nepatřičných nedopalků, které se povalují všude po zemi," řekla Mirka Štruncová, členka vítězného týmu.

"Díky tomu, že oddělíte nedopalky od ostatního odpadu, je můžete lépe využít, než když je uskladníte na skládku. Třeba je můžete proměnit v energii tím, že je spálíte," řekl Adam Štrunc, člen vítězného týmu.

Některé ze soutěžních projektů budou zapracovány do strategického plánu, který momentálně MČ připravuje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu