• Načítám...
>

Praha 13 má nový atletický ovál

  • 15. června 2018,
  • 21:32,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Praha 13 má nový atletický areál a to sice v areálu základní školy Jánského. 250 metrový okruh bude sloužit především škole, využívat ho budou ale i sportovní kluby nebo široká veřejnost.

Reklama

ZŠ Jánského v Praze 13 má nový atletický ovál. Antuku nahradil tartanový povrch. Nový atletický ovál pokřtili žáci místní ZŠ zpěvem a štafetovým během. 

"Hlavní gró našeho hřiště je samozřejmě atletický ovál, který má 250 metrů, takže umožňuje všechny druhy běhů, asi kromě maratonu. Samozřejmě tady máme skok do dálky, do výšky, krátké dráhy, takže 100 metrů, 60 metrů. Myslím si, že naše zrekonstruované hřiště splní veškeré atletické požadavky na výuku a také můžeme pořádat atletické závody," řekl Jan Havlíček, ředitel ZŠ Jánského.

Cesta k vybudování nového atletického oválu nebyla jednoduchá a od prvotních myšlenek až k otevření uběhlo zhruba 8 let.

"Několik let trvalo, než jsme sehnali finance, protože nejprve byla postavena tato travnatá část, na které zrovna stojím. Teprve potom byl vlastně dostaven ovál," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

Nový ovál nebudou využívat jen atleti, ale třeba i volejbalisté. Nová hřiště pro tento sport jsou v areálu hned dvě. 

"To hřiště bude využívat zejména ZŠ a sportovní kluby, které tady při ZŠ působí. Tato ZŠ Jánského se hodně věnuje atletice, sportu, vyrostly tady už i velké sportovní naděje. Těch hřišť na Praze 13 máme opravdu hodně, ale daří se nám skoro všechny rekonstruovat, revitalizovat, a toto bylo jedno z posledních, které bylo v poměrně špatném stavu," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Sportovní areál bude využívat např. klub Velká Ohrada. Do budoucna se ale počítá s tím, že by si na novém oválu mohla přijít zaběhat i široká veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu