• Načítám...
>

Praha 13 se zaměřila na zdraví svých občanů

  • 21. června 2018,
  • 15:50,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Již třetí ročník prevenční akce Den zdraví si připravila pro své obyvatele městská část Praha 13. Součástí programu byly nejen soutěže pro děti, ale především nejrůznější možnosti lékařské prevence a navázání spolupráce s projektem Respektuj 18.

Reklama

Většina z nás prevenci u lékařů zanedbává a na tento problém se zaměřuje mimo jiné radnice Prahy 13. Ta pro své občany uspořádala již 3. ročník Dne zdraví.

"Je tady celá řada organizací, lékařů, zařízení, které se specializují na prevenci zdravotního stavu, měření tlaku, měření zraku a podobně," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Největší zájem u návštěvníků vyvolal stánek společnosti Onkomaják. 

"Onkomaják je nezisková organizace, která informuje lidi o možnostech léčby, včasné diagnostiky a prevence onkologických onemocnění. Prezentujeme model zdravé plíce a lidé mají možnost si tady nechat udělat spirometrii," řekl Tomáš Kruber, výkonný ředitel Onkomaják. 

Spirometrie je funkční vyšetření plic, které může odhalit jejich problémy. Onkomaják ale nebyl jediným důležitým bodem celého programu. Součástí Dne zdraví bylo také podepsání memoranda s Plzeňským prazdrojem o spolupráci v projektu Respektuj 18. 

"Respektuj 18 je zaměřený na rodiče a na prodejce alkoholu a jeho cílem je snížit toleranci vůči pití alkoholu mladistvými. Existuje už 6 let a aktivně se do něj zapojilo asi 350 tisíc účastníků," řekla Jitka Němečková, tisková mluvčí Plzeňského prazdroje.

"Znamená to, že na našich akcích, v rámci našich škol, budou probíhat ty informační kampaně o škodlivosti alkoholu," řekl David Vodrážka. 

Den zdraví byl především o prevenci, a proto si Praha 13 připravila pro děti od 3 do 15 let výtvarnou soutěž s názvem Na kole s helmou.

"Principem bylo, aby si děti uvědomily tu povinnost nosit helmu při jezdění na kole. Děti měly jakoukoliv výtvarnou formou to téma zobrazit," řekl Štěpán Hošna, radní MČ Praha 13. 

Hlavní celou soutěže bylo nové kolo, které si výherce užije jak jinak, než bezpečně.

"Mně se to kolo líbí a na kole jezdím jen s přilbou," řekl Filip Jaroš, výherce soutěže. Myslete na to a i vy dbejte na svou bezpečnost a zdraví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu