• Načítám...
>

Sluneční náměstí patřilo modelům

  • 21. července 2018,
  • 13:38,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Až do 16. září probíhá v budově radnice v Praze 13 výstava Modely a modeláři. V rámci této výstavy proběhl i Modelářský den. Kromě herny se stavebnicí Merkur byly přichystány ukázky létání s dronem nebo závody modelů autíček.

Reklama

Modelářský den proběhl před radnicí Prahy 13. Pro děti, ale i dospělé, bylo připraveno mnoho zajímavých ukázek modelů letadel a automobilů. 

"Předváděli jsme tu RC, rádiem řízené, modely. Jsou to jak letadla, drony, tak autíčka. Já už létám 25 let, takže toto, co jste tady viděli, už je hodné tréninku, hodně tzv. odříkání," řekl Jiří Jarolímek, modelář. 

Nechyběla ani soutěž, a to sice v házení vlaštovek. 

"My jsme měli tu nejjednodušší soutěž, to bylo házení vlaštovek, tak jsme si řekli, že oživíme tuto dlouholetou tradici, co ve školách měli, a vyzkoušíme, komu to hází nejdále," řekl Vít Bobysud, předseda výboru pro výchovu a vzdělávání MČ Praha 13. 

Slunečné odpoledne s modely si užili všechny generace. 

anketa 

Modelářský den se konal v rámci výstavy Modely a modeláři. Ta ještě zdaleka nekončí. 

"Výstava trvá až do neděle 16. září. Mohou tady vidět modely lodí, letadel, tramvají. Potom je tu ukázka z lega a samozřejmě i část věnovaná Merkuru, takže je to bohaté a každý si přijde na své," řekl Vít Bobysud. 

Výstava na radnici Prahy 13 na Slunečním náměstí je otevřena denně včetně víkendů. Kromě modelů si můžete vyzkoušet i svou zručnost v Merkur herně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu