• Načítám...
>

Radnice Prahy 13 je proti Metropolitnímu plánu

  • 9. srpna 2018,
  • 21:54,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Blízko metra Hůrka a Slunečního náměstí počítá Metropolitní plán s výstavbou dalších paneláků. Podle starosty Prahy 13 Davida Vodrážky by na zeleném prostranství tak mohly vzniknout domy o výšce 12 pater. Radnice je proti tomu a raději by zde viděla park nebo multifunkční centrum.

Reklama

V blízkosti Slunečního náměstí se nachází zelená louka, která je většinou využívána pro veřejné akce nebo k odpočinku místních obyvatel. Podle starosty Prahy 13, Davida Vodrážky, Metropolitní plán počítá s jiným využitím tohoto pozemku. 

"Metropolitní plán počítá s tím, že tady za námi na Slunečním náměstí by mohly vzniknout až dvanáctipatrové budovy. S tím my, jako MČ, zásadně nesouhlasíme. Začali jsme zpracovávat studii na vybudování parku na tomto místě. Chceme mít ještě druhou variantu, takže do zadání jsme dali, že by tady mohlo vzniknout třeba i multifunkční centrum," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Pokud by pražský magistrát připomínky MČ k návrhu Metropolitního plánu nevyslyšel, radnice je připravena udělat další kroky. 

"V případě, že hlavní město schválí Metropolitní plán tak, jak je navržen, tak my, jako MČ, chceme přijmout závazné usnesení k nějaké studii, jak by to zde mělo vypadat. Tu bychom chtěli, aby potom přijalo i Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Tím pádem by to území zůstalo zakonzervováno a nedalo by se zde stavět," řekl David Vodrážka. 

IPR bude nyní připomínky občanů MČ a dalších orgánů vyhodnocovat a poté je zapracuje do nového návrhu. Nejpozději by měl Metropolitní plán začít platit v roce 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu