• Načítám...
>

Praha 13 brzy otevře dům s pečovatelskou službou

  • 31. srpna 2018,
  • 18:16,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Dům s pečovatelskou službou městské části Praha 13 už brzy přivítá své nové klienty. Ti se mohou těšit na veškerý komfort moderně vybaveného zázemí a také na odpočinkovou zahradu s altánkem a pítky.

Reklama

Pětipodlažní novostavba Domu s pečovatelskou službou v Praze 13 v ulici K Mototechně je konečně zkolaudována a může se pochlubit moderním interiérem a bezbariérovým přístupem. Nechybí zde ani prostor pro lékařskou péči. 

"Na chodbách jsou společenské prostory, kde si senioři mohou sednout, uvařit si, udělat si kávu a podobně. Pokoje jsou jednolůžkové a dvoulůžkové. Celkem je v tomto domově pro seniory 110 lůžek," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Slavnostní otevření domu pro seniory je plánováno na 21. září. Zájemci si mohou prohlédnout prostory i během dnů otevřených dveří.

"Slavnostně otevřít bychom chtěli 21. září s tím, že bych rád všechny pozval 20. a 21. září na dny otevřených dveří, které budou od 10:00 do 14:00," řekl David Vodrážka. 

Klidnou atmosféru dotváří i odpočinková zahrada, která je součástí areálu. Tu čekají poslední úpravy. 

"Chtěli bychom tu udělat altán, který by zajišťoval stín pro seniory, kde by si mohli v těch slunných dnech posedět. Chtěli bychom také pítko, aby mohli dodržovat pitní režim," řekl David Vodrážka. 

Domov s pečovatelskou službou je na tichém místě Prahy 13. Zároveň se nachází v místě s dobrou dopravní dostupností. 

"Je to klidná lokalita. Zároveň je zde stanice autobusu, který projíždí celou Prahu 13 a napojuje všechny polikliniky, stanici metra Butovice," řekl David Vodrážka.

Vedení radnice v tuto chvíli jedná o pojmenování tohoto domu po slavné herečce Zitě Kabátové, která žila dlouhá léta v této lokalitě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu