• Načítám...
>

Primátorka přivítala prvňáky v Praze 13

  • 3. září 2018,
  • 14:16,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Primátorka Adriana Krnáčová letos zahájila školní rok v Praze 13. Ve fakultní základní škole Mezi školami uvítala 97 prvňáčků ve čtyřech třídách.

Reklama

Symbolickým přestřižením pásky započal školní rok ve FZŠ Mezi školami. 

"My už asi 10 let vítáme prvňáčky krásně venku na trávě při sluníčku. Letos se nám to nepodařilo, takže jsme přivítání přenesli do jídelny. Každý žák dostává stužku, jako by to pro něj byl velký předěl, že přechází z bezstarostného dětství do světa, kde už je více povinností," řekl Petr Vodsloň, ředitel FZŠ Mezi školami.

Do školy dorazila i paní primátorka. Ta vzpomínala na to, když poprvé vedla do školy své děti.

"Moje děti se těšily tak napůl, napůl byly ve stresu, ale moje dcera to nesnášela moc dobře. Já tedy také ne. Nevěděla jsem, co na mě přijde, s kým se tam potkám, zda je budu mít ráda. Nakonec se to vyklubalo celkem pozitivně," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Nervózní z prvního dne nebyli jen malí školáci, ale jen paní učitelka. Pro tu je to také velká premiéra.

"Mé zkušenosti jsou úplně v počátku. Teprve začínám. Měla jsem teprve na jaře 3 měsíce pátou třídu, jinak jsem úplně začátečník. Těším se na tu práci s nimi, že spolu něco zvládneme, dokážeme a uvidíme pokroky u každého dítěte," řekla Eliška Landová, třídní učitelka prvňáčků.

"Prvňáčkům přeji, ať se jim na našich školách líbí, ať si to užívají, ale hlavně, ať získají nějaký základ do života, aby věděli, jak svět kolem nich funguje. To je do života důležité," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Do lavic ZŠ Mezi Školami zasedlo 97 prvňáčků. V celé Praze jich je pak zhruba 14 tisíc prvňáčků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu