• Načítám...
>

Děti z Prahy 13 budou chodit domů včas

  • 7. září 2018,
  • 17:04,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Děti z Prahy 13, které si chodí hrát do Centrálního parku, teď mohou chodit domů včas. Vedení městské části totiž nechalo vedle hřiště nainstalovat speciální hodiny. Ty, kromě toho, že ukazují čas, také umožňují v případě nouze kontaktovat strážníky.

Reklama

"V kolik si měl/měla být doma?" Na tuto otázku už děti z Prahy 13, které si hrají v místním Centrálním parku, nebudou muset vymýšlet stále nové odpovědi. Vedení MČ totiž nechalo vedle hřiště postavit speciální hodiny.

"Máme opravdu hodně předškoláků, hodně dětí na prvních stupních, takže si myslíme, že by bylo dobré, aby také, když přijdou do parku hrát si a podobně, věděli, kdy se mají vrátit domů," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Kromě toho, že hodiny ukazují čas, obsahují také tlačítko, kterým lze v případě nouze zalarmovat Městskou policii, která okamžitě vyrazí na místo. Se speciálními hodinami přišel projekt Přijdu včas!, jehož patron má s nebezpečím, které dětem v parcích hrozí, své tragické zkušenosti.

"Proto jsem tomu začal věnovat na základě toho, že mi pedofil zavraždil syna. Kdyby se tady něco skutečně na tom hřišti nebo v parku dělo a někdo to stiskl a přivolal Městskou policii a zachránil tím jedno dítě, tak všechny ty stojany, které jsme do dnes postavili, se zaplatí," řekl Hynek Blaško, patron projektu Přijdu včas!. 

Autorku projektu napadlo instalovat hodiny u dětských hřišť poté, co sama viděla netečnost některých dospělých, kteří na hřišti dohlíželi pouze na své vlastní děti. 

"Byla jsem svědkem toho, že tam bylo 5 maminek, maminka tam měla dokonce i psa, ale přiběhl tam takový malý pes a hrál si s dětmi. Za chvíli byl divoký. Ani jedna maminka nezavolala městskou policii a postupně každá vzala své dítě a odešla a ty ostatní děti tam zůstaly samy. Potom jsem jela na kole do obchodu a viděla jsem, že se zase instalují další reklamní hodiny na křižovatce jen tak, tak jsem si říkala, proč by měly stát někde jen tak, když mohou být u dětských hřišť," řekla Jana Kostelníková, autorka projektu Přijdu včas!.

Pokud vedení MČ zaznamená pozitivní odezvu, nechá hodiny nainstalovat i na dalších místech. Chce tak dát obyvatelům Prahy 13 najevo, že dbá na bezpečnost dětí, které tady žijí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu